حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

در زمان رسول خدا (ص) نيز جنگ هايي بين مسلمانان و كشورهاي ديگر رخ داده است؟ آيا گسترش اسلام توسط جنگ مورد تاييد اسلام است؟
زمان رسول خدا (ص) اسلام خارج از جزيرة العرب نفوذ نكرد. دو جنگ بين مسلمانان و رومي ها رخ داد. جنگ موته و تبوك. آن جا مرز بين عربستان امروز و اردن امروز است. اين دو جنگ برون مرزي بود و باعث تغيير جغرافيايي نشد و مرزها تغييري نكرد. عمده فتوحي كه بوده است در زمان خلافت عمر بن خطاب و مقداري هم در زمان عثمان بن عفان اتفاق افتاد.
هيچ كس از طريق جنگ مسلمان نشد و رسول خدا (ص) نيز اين مساله را شايسته نمي دانستند. عقيده را نمي توان با زور به كسي تحميل كرد و يا از بين برد. اين منطق اسلام است. برخي از جنگ ها دفاعي بود و دشمن آن را شروع كرده بود. برخي از جنگ ها نيز جنگ آزادي بخش بود؛ يعني افرادي از برخي قبايل حاضر بودند مسلمان شوند ولي قدرت ها و روساي باطل آن ها را آزاد نمي گذاشتند. كاري كه رسول خدا (ص) كردند اين بود كه اين قدرت ها را كنار مي زدند و زمينه را براي پذيرش آزادانه اسلام فراهم مي كردند.