حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

درباره حكومت حجاز قبل از اسلام توضيح دهيد.
پيش از ظهور اسلام در حجاز و شبه جزيره عربستان حكومت مركزي وجود نداشت. بلكه زندگي سياسي آن ها به صورت قبيلگي بوده است و هر قبيله حكم دولت را براي خود داشت و مقررات و ريش سفيدي داشت. قبايل مناسبتشان با قبايل ديگر داراي فراز و فرود بوده است.
نه تنها باديه نشينان اين گونه بوده اند بلكه شهرها هم ساختار قبيلگي داشت. مدينه در برابر مكه، دهي بزرگ بود و شهر مكه نيز كه بخاطر حلقه ارتباطي بازرگاني بين شمال و جنوب بود و بخاطر وجود كعبه، توسعه پيدا كرده بود قبايل از هم جدا بودند و براي شناخت اشخاص، از قبيله آن ها مي پرسيدند و هويت قبيلگي مشخص بود.
در مدينه هر گوشه اي از شهر بنام قبيله اي كه در آن جا ساكن بود شناخته مي شد نه به نام خيابان. مثلا محله بني نجار كه دايي هاي حضرت محمد (ص) بودند.
از خدمات بزرگ رسول خدا (ص) كه برخي از مستشرقان به آن اعتراف دارند اين است كه در ظرف ربع قرن، اين همه قبايل پراكنده را با هم متحد كرد و امت واحده از آن ها بوجود آورد. به اعتراف يكي از آنان اگر كسي از رهبران عادي مي خواست چنين كاري كند حداقل سيصد سال زمان لازم بود.