حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آيا كتاب هاي انوار المجالس، طريق البكاء، روضة الشهداء، طوفان البكاء و مرثيه جودي سنديت دارند؟
ما به خواندن اين كتاب ها توصيه نمي كنيم؛ زيرا اين كتاب ها متاخر و مربوط به زمان قاجار و صفويه هستند. توصيه ما اين است كه به كتاب هاي معتبر قديمي مراجعه كنند. كتاب هايي كه تا قرن سوم و پنجم نوشته شده است، البته غير از كتاب سيد بن طاوس كه قرن هفتمي است و استثنائا آن مي پذيرند.
برخي از اين كتاب هاي متأخر، بيشتر جنبه عاطفي و حزن آوري را پرورش داده اند و در قيد اين مساله نبودند كه كدام گزارش معتبر است. ما در فصل اول كتاب مقتل جامع حضرت سيد الشهدا(ع) تاريخ تاريخنگاري عاشورا را قرن به قرن بررسي كرديم و نقد كرده ايم. همچنين بصورت جداگانه برخي كتاب ها مانند همين كتاب روضة الشهداء را معرفي كرده ايم و بصورت تفكيك شده مورد بررسي قرار داده ايم.