حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

با توجه به اين كه حديث «رحم الله مختار...» را داريم آيا اعمال مختار مورد تاييد ائمه(ع) بوده است؟
ائمه (ع) او را به نيكي ياد كردند و در كتاب هاي تاريخي آمده است. كتابي بنام ماهيت قيام مختار نوشته حجة الاسلام و المسلمين رضوي اردكاني را معرفي مي كنم كه در اول كتاب، ديدگاه ائمه و علما را درباره مختار آورده اند.
اقدامش مورد تاييد امام سجاد (ع) بوده است ولي بنا به ملاحظات سياسي آن زمان صلاح نبود كه امام سجاد (ع) علنا و آشكارا از قيام او حمايت كند؛ زيرا در صورت شكست هزينه زيادي داشت. مي گويند رابط بين مختار و امام سجاد (ع) محمد بن حنفيه بود.
قابل ذكر است كه برخي از كارهايي كه به مختار نسبت داده اند صحت ندارد و او مورد ترور شخصيت قرار گرفته است؛ بگونه اي كه شخصيت بدي از او ترسيم كرده اند. ائمه (ع) اصل قيام مختار و انتقام او از قاتلان كربلا را مورد ستايش قرار دادند.