حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

چرا شيعيان يعني خواص، حضرت مسلم را ياري نكردند و او را تنها گذاشتند؟
جواب اين سوال به اين آساني نيست و ما در كتاب «مقتل جامع حضرت سيد الشهدا» در قضيه حضرت مسلم به تفصيل بحث كرده ايم. آن چه از مجموع شواهد استنباط مي شود اين است كه سران شيعيان كوفه، غافلگير شدند و قدرت تصميم گيري از آن ها سلب شد. گويا در ذهن اين ها اين بوده كه حضرت مسلم نماينده امام حسين (ع) بود كه براي امام حسين بيعت بگيرد و ما هم بيعت كرديم اما آيا هنوز كه امام حسين (ع) نيامده است ما اجازه داريم بجنگيم و آدم بكشيم؟ استنباط مي شود چنين چيزهايي در ذهنشان بوده است؛ خصوصا با آمدن عبيدالله نيز نتوانستند به يك جمع بندي برسند.