حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

گفته مي شود در غسل حضرت زهرا (س) اسماء هم كمك مي كرده است. آيا اين فرد همان اسماء بنت عميس است يا اسماء ديگري است؟
اين زن همان اسماء بنت عميس مادر محمد بن ابي بكر است. وي همسر قبلي جعفر بن ابيطالب يعني زن برادر امام علي (ع) بود كه شوهرش در جنگ موته در سال هشتم هجرت به درجه شهادت رسيد و از آن زمان معروف به جعفر طيار شد. اين بانو ارتباط نزديكي با اهل بيت (ع) داشت. به همين علت در ايام بيماري حضرت فاطمه (س) بعد از آن صدماتي كه ايشان ديدند، گزارش هايي داريم كه به عيادت حضرت مي رفته است.
در مورد حضور ايشان در ازدواج حضرت زهرا (س) اشكال مي كنند كه اين ازدواج در سال دوم هجرت رخ  داد و آن زمان اسماء بنت عميس با همسرش جعفر در حبشه بوده اند. ولذا مي گويند بين اسماء  و سلمي اشتباه شده است. كسي كه در جريان عروسي ايشان بوده سلمي بنت عميس بوده يا اگر اسماء بوده است اسماء بنت عميس نبوده است ولي در جريان روزهاي شهادت حضرت زهرا (س) در مدينه و همسر ابوبكر بوده است. اسماء بنت عميس مادر عبد الله بن جعفر همسر حضرت زينب كبري (س) نيز است.