حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آيا صحت دارد كه در حمله مغول ، كتاب هاي زيادي سوزانده شد؟
قوم مغول، قومي ويرانگر بودند و به كوچك و بزرگ رحم نمي كردند و كتابخانه ها و مساجد و معابد را ويران مي كردند. اين مطلب را مي توان در كتاب هاي مختلف تاريخي از جمله كتاب تاريخ مغول مرحوم اقبال آشتياني مطالعه كرد. ايشان در باب معارف و علوم و ادبيات اين كتاب، مي گويد: دخالت عنصر مغول بيشتر از جهت برانداختن آثار علم و ادب و تاثيري است كه ايشان در ويراني مدارس و كتابخانه ها و قتل علما و اهل ادب داشته اند.
مي گويند در بين علوم، به تاريخ بسيار اهميت مي دادند؛ شايد مي خواسته اند نامي از آن ها در تاريخ باقي بماند. البته مرحوم اقبال مي گويد بعد از اين كه مستقر شدند تغيير رويه دادند و به علم و عالم احترام گذاشتند.