حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

برخي مي گويند مخفي بودن قبر انسان از ويژگي هاي اسلام است و مخفي بودن قبر حضرت زهرا (س) را از اين قسم مي دانند و مي گويند قبر بسياري از صحابه نيز مخفي است. درباره دفن شبانه نيز مي گويند كه براي زنان بهتر است در شب دفن شوند و با اين استدلال، شبانه دفن كردن حضرت زهرا را امري طبيعي جلوه مي دهند . آيا در اسلام مخفي بودن قبر و شبانه دفن شدن زنان امري مشروع است؟
اين مطلب صحت ندارد و از نظر تاريخي نيز جور در نمي آيد؛ زيرا قبر زوجات پيامبر (ص) در مدينه و قبرستان بقيع مشخص است. همچنين قبر دختران ايشان و صحابه و بزرگان، قبر مادر پيامبر (ص) در ابواء، قبر حضرت خديجه (س) قبل از تخريب توسط وهابي ها، قبر ابوطالب و بسياري قبور ديگر مشخص بوده است. در كتب رجال معمولا تا آن جا كه رجال نويسان دسترسي داشته اند محل فوت و دفن صحابه را نوشته اند.
اگر قبر حضرت زهرا (س) نيز مشخص نيست بنا به وصيت ايشان به عنوان اعتراض بوده است تا كساني كه در حق ايشان جفا كرده اند در تشييع و تدفين ايشان شركت نكنند.
در مورد دفن شبانه زنان نيز چنين چيزي نداريم و اگر كسي چنين ادعايي كند بايد مدرك بياورد كه در فلان كتاب چنين نوشته است و اگر استدلال فقهي مي كند بايد بگويد فلان فقيه چنين مي گويد.