حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

امام علي(ع) در مدت عمر شريفشان چند جنگ انجام دادند؟ آيا ايشان در فتوحات نيز حضور داشتند؟
مورخان تصريح مي كنند كه امام علي(ع) در همه جنگ هايي كه فرماندهي را خود رسول خدا(ص) بر عهده داشت حضور داشتند؛ به علاوه ماموريت هايي كه از طرف پيامبر(ص) داشتند. تنها استثنايي كه وجود داشت جنگ تبوك بود و امام به امر رسول خدا(ص) در شهر مدينه ماند؛ زيرا با رفتن مسلمانان از مدينه، شهر از نيروهاي نظامي خالي مي شد و از اين جهت منافقان قدرت مضاعفي پيدا مي كردند تا توطئه كنند. منافقين و مخالفين علي(ع) شايعه كردند كه علي(ع) از چشم رسول خدا(ص) افتاده و او را در جنگ شركت نمي دهد. فضا بر امام تنگ شد و در زماني كه هنوز لشكر از مدينه فاصله زيادي نگرفته بود خود را به رسول خدا(ص) رساند و پيامبر (ص) در پاسخ به ايشان، حديث معروف منزلت را فرمودند كه جايگاه تو مانند هارون در كنار موسي است و همانطور كه هارون جانشين موسي بود تو هم جانشين مني. سه جنگ جمل، صفين و نهروان نيز در خلافت ايشان رخ دارد. اما در زمان خلفا در هيچ جنگي حضور نداشتند.