حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

چرا در مورد 25 سال سكوت اميرالمومنين(ع) مطلب خاصي در منابع تاريخي وجود ندارد؟
حضرت در اين مدت سكوت نكردند. در مواردي كه مصلحت مسلمين بود مانند مسايل قضايي، نظامي و سياسي راهنمايي مي كردند. ايشان بعد از شوراي شش نفره كه عثمان به خلافت رسيد، از آن 5 نفر اقرار گرفت كه اين مطالب را قبول داريد گفتند: بله؛ فرمود: حالا كه اقرار داريد من با شما كنار مي آيم و مقابله نمي كنم مادامي كه امور مسلمانان به درستي بچرخد و جز به شخص من ظلم نشود؛ يعني من از حق شخصي ام مي گذرم ولي از حق مسلمانان نمي گذرم.
درباره فعاليت هاي امام علي (ع) در اين مدت، مي توان به برخي كارها اشاره كرد؛ مانند عبادت، كشاورزي، تربيت شاگرد، مشاوره به خلفا و تبيين مسايلي كه در زمان حضرت رسول(ص) بيان نشده بود و براي اولين بار اتفاق مي افتاد و احدي از مسلمانان حكم آن را نمي دانست.
در اين زمينه براي مطالعه مي توان به جلد سوم كتاب فروغ ابديت تاليف حضرت آيت الله سبحاني و فصل مربوط به امام علي(ع) در كتاب سيره پيشوايان و جلد دوم تاريخ اسلام به نام از سقيفه تا كربلا كه در حال چاپ است مراجعه نمود.