حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

روز عاشورا، قبل از اسلام چه مناسبتی داشته كه يهود و مسلمانان صدر اسلام آن روز را روزه مي گرفتند؟
روز عاشورا مصادف با يكي از روزهاي مقدس يهوديان بوده و به جهت اين كه آن را فرخنده مي دانستند در آن روز روزه مي گرفتند. در بعضي از كتاب ها آمده است كه پيش از وجوب روزه ماه رمضان در سال دوم هجرت، برخي از مسلمانان تحت تاثير رفتار يهوديان مدينه، اين روز را روزه مي گرفتند اما بعد از وجوب روزه ماه رمضان، پيامبر(ص) آن ها را از اين روزه نهي كردند.
اين موارد را به تفصيل در جلد دوم كتاب مقتل جامع حضرت سيد الشهدا(ع) در ضمن سوالات عاشورايي مطرح كرديم و به تفصيل پاسخ داده ايم.