حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آيا فرزندان حضرت مسلم هنگام عزيمت او به كوفه همراه او بودند؟  اگر نبوده اند جريان شهادت اين دو فرد در كوفه چگونه است؟
ماموريت حضرت مسلم جنگي نبود ولي پر خطر بود. او سفير امام حسين(ع) بود تا وضع كوفه را ارزيابي كند و به امام گزارش كند؛ همانطور كه قيام امام حسين(ع) نيز از اول، نظامي نبود.
چند نفر در اين ماموريت با ايشان همراه مي شوند ولي در هيچ منبعي نداريم كه فرزندانش را همراه خود برده باشد. لكن در شهادت بچه هايش اختلاف است و متاسفانه دقيقا روشن نيست. بعضي مي گويند حضرت مسلم آن ها را به همراه خود برده و آن ها بعد از شهادت ايشان در كوفه اسير شدند و برخي مي گويند در كربلا همراه كاروان اهل بيت(ع) اسير شده اند و به شهادت رسيده اند. اين مطلب نيز كه امام حسين (ع) هنگام شنيدن خبر شهادت مسلم فرزند او را بر زانوي خود نشاندند و او را تسلي دادند، در منابع متاخر آمده است و در منابع قديمي تر وجود ندارد.