حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

حضرت معصومه(س) چه زماني و به چه علت و به چه كيفيتي وارد قم شدند؟
يك سال پيش از ورود ايشان به قم، مامون عباسي، امام رضا(ع) را به مرو منتقل كرده بود و يك سال بعد حضرت معصومه(س) براي ديدن برادر به سمت مرو حركت كرد. در سر راه به ساوه رسيدند و پرسيدند كه از اين جا تا قم چقدر فاصله است؟ گفتند: ده فرسخ. فرمود: مرا به قم ببريد.
مولف تاريخ قم مي گويد: نظر صحيح اين است كه موسي بن خزرج اشعري خبر آمدن حضرت را شنيد و به استقبال حضرت به ساوه رفت و ايشان را به قم دعوت كرد و در خانه خود مستقر نمود. ايشان به مدت 17 روز بيمار بودند و سرانجام از دنيا رفتند.