هر چند دعاي تحويل سال در کتاب مشهور ادعيه همچون " اقبال الاعمال" سید ابن طاووس و "مصباح المجتهد" شیخ طوسی نیز اشاره‌ای به دعای تحویل سال نشده و این نشان می دهد چه در منابع اهل سنت و چه در منابع تشیع، سند روایی مورد اعتمادی برای آن موجود نمی‌باشد.
اما در کتاب هاي غير مشهوره از جمله مرحوم محدث، شيخ عباس قمي در حاشيه مفاتيح الجنان باقيات الصالحات، فرموده‌اند که اين دعا را در هنگام تحويل سال بخوانيد. و نیز در کتاب مفاتیح نوین از برخی کتب نقل شده است.(1)
ولي مضمون دعاي تحويل سال نشان مي دهد که خواندن آن در هنگام تحويل سال، همراه با دقت و تفکر در مضمون آن از اهميت ويژه برخوردار مي باشد.
دعای تحویل سال نو در قالب جملاتی کوتاه درخواست زدودن غبار از فطرت و دستیابی به بهترین احوال است، تحویل حال به احسن الحال همان تغییر سوء حال انسان به حسن حال الهی است.
متن دعای تحویل سال:
یا مقلب القلوب و الابصار یا مدبر اللیل و النهار یا محول الحول و الاحوال ، حّوَل حالنا الی احسن الحال.