با سلام
می خواستم بدانم که آیا دعا یا اعمالی جهت ایجاد محبت بین افراد وجوددارد که از منبع معتبری ذکر شده باشد؟
در اینترنت دعاها و اعمال مختلفی ذکر شده است اما برای هیچ کدام منبعی ذکر نشده و گاها ساختگی به نظر میرسند.
و اینکه اگر دعایی هست فقط خواندن کافی است یا باید بر غذا یا نوشیدنی فرد خوانده شود؟
با تشکر

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
مطالبي به عنوان دعاي محبت در اينترنت به وفور يافت مي شود و متاسفانه در اين دوره با توجه به رواج بي رويه خرافات، مشتري فراوان دارد. ولي هيچ كدام سندي از معصوم ندارد و ما به هيچ كدام از آنها توصيه نمي كنيم. براي اين كه دعا يا ذكر و دستوري را براي رسيدن به حاجتي به نحو خاص بخوانيم و انجام دهيم، بايد دستور آن به طريق قابل اطمينان از معصومين رسيده و به دستور هايي كه "مجرب" خوانده مي شوند و شايد فردي به فكر خود آن را ابداع كرده و به آن عمل نموده و حاجتش برآورده شده و ديگران را به تكرار آن فرا مي خواند، نمي توان بهايي داد.
براي جلب محبت افراد بايد اول خود را دوست داشتني سازيم يعني با به دست آوردن كمالات و با دوست داشتن بندگان خدا و با خدمت به آنان و حسن خلق و ... زمينه هاي جلب محبت آنان را فراهم كنيم.
انسان ها به طور طبيعي جمال و زيبايي و كمال را دوست دارند و اگر ما در عقايد، اخلاق و اعمال زيبا شويم و پسنديده گرديم، ما را دوست خواهند داشت.
دعا و طلب از خدا هم هميشه مهم است. در عين اينكه با كسب كمالات خود را دوست داشتني مي سازيم، بايد از خدا هم بخواهيم ما را محبوب بندگان خودش كند و عرض كنيم:
اللَّهُمَّ حَبِّبْنِي إِلَى جَمِيعِ خَلْقِكَ حَتَّى لَا يَكُونَ لِي فِي قَلْبِ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ غِلْظَةٌ وَ لَا يُعَارِضُونِي وَ اجْعَلْهُمْ يَسْتَقْبِلُونِّي بِوُجُوهٍ بَسِيطَةٍ وَ يَقْضُونَ حَوَائِجِي وَ يَطْلُبُونَ مَرْضَاتِِي وَ يَخْشَوْنَ سَخَطِي بِاسْمِكَ الْقُدُّوسِ الْعَظِيمِ الْأَعْظَم(1)
خدايا به اسم مقدس و عظيم و برترت مرا محبوب بندگانت ساز به گونه اي كه در قلب هيچ كس نسبت به من خشمي نباشد و با من ناسازگاري نكنند و آنان را نسبت من به گونه اي ساز كه با چهره هاي گشاده با من مواجه شوند و حاجتم را برآورده سازند و رضايتم را بطلبند و از خشمم گريزان باشند .
اللَّهُمَّ حَبِّبْنِي إِلَى خَلْقِكَ ... بِرَحْمَتِكَ وَ رِضْوَانِكَ وَ مَنِّكَ وَ إِحْسَانِكَ يَا كَرِيم(2)
خدايا به رمت و منت و احسانت اي كريم، مرا محبوب بندگانت ساز
اللهم حَبِّبني إلَيكَ وَ إلى مَلائكَتِكَ وَ إلى رُسُلِكَ وَ إلى عِبادِكَ الصاّلِحينَ (3)
خدايا مرا محبوب خودت و ملائكه ات و رسولان و بندگان صالحت قرار ده.
خداوند هم وعده داده اگر ما ايمان آورديم و نيكوكار شديم ، محبت ما را در دل بندگانش جاي دهد:
إِنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا (4)
مسلّماً كسانى كه ايمان آورده و كارهاى شايسته انجام داده‏اند، خداوند رحمان محبّتى براى آنان در دلها قرار مى‏دهد!
اين راه صحيح جلب محبت بندگان خداست و دستورهاي بي اعتباري كه نقل مي شود، قابل توصيه نيستند.
پي نوشت ها:
1. جمال الأسبوع - السيد ابن طاووس - ص 220.
2. بحار الأنوار - العلامة المجلسي - ج 98 - ص 232.
3. كنز العمال - المتقي الهندي - ج 5 - ص 286.
4. مريم (19)، آيه 96.
موفق و موید باشید

دیدگاه‌ها

ممنون عالی بود سوال من هم بود ..