با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
مي توانيد به دعاي جوشن كبير مراجعه كنيد.
دعاى جوشن كبير حاوى هزار و يك‏ اسم‏ الهى است. چون در آن صد بند يعنى صد فصل است و نود و نه فصل آن هر يك مشتمل بر ده اسم إلهى است، و فصل پنجاه و پنجم آن داراي يازده اسم الهى است.(1)
چنان كه در حديثي از پيامبر اكرم (ص) نقل شده است: «إن للّه تبارك و تعالى تسعة و تسعين اسما، مائة إلا واحد، من أحصاها دخل الجنّة، و هى ...».(2)
اين دعا را شرحي است ارزنده به قلم فيلسوف بزرگ مرحوم حاج ملا هادي سبزواري با عنوان شرح الاسماء الحسني.
و علامه حسن زاده آملي نيز در باره آن آثاري دارد و در اين باره مي نويسد : نگارنده را رساله‏اى وجيز و عزيز به نام كلمه عليا در توقيفيّت اسماء است كه مكرر به طبع رسيده است. اين رساله به عدد درهاى بهشت در هشت باب است، باب پنجم آن در بيان عدد اسماء الله و ذكر مآخذ و مصادر آن است كه آنچه بايد در اين جا گفته شود در آن باب گفته شده است، خواننده گرامى را بدان رساله ارجاع مى‏دهيم.
و كلمه 270 كتاب هزار و يك كلمه نگارنده در معنى احصاى اسماء است.(3)
پي نوشت ها:
1. حسن زاده آملي، حسن هزار و يك كلمه، ج‏3، ص230، كلمه 332 ، ص 228 .
2 . ابن بابويه، محمد بن علي، التوحيد، انتشارات اسلامي، قم، ص 194 .
3. حسن زاده آملي، همان.
موفق و موید باشید