سلام من راراهنمایی بفرمایید چه دعایی بخوانم تااز قرض وبدهی خلاص شوم؟به خود خدا قسم که خسته شدم.راه حلی ندارم.

با سلام و تشکر از ارتباط¬تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

قرض و بدهکاری را باید از راه تلاش و کوشش و نیز تدبیر و اقتصاد در امور زندگی برطرف کرد. کما این که روزی را باید با تلاش و فعالیت به دست آورد. ولی در کنار تلاش و کوشش و تدبیر، دعا و یاری و چاره جویی از لطف الهی موثر است. در این باره دعا های زیادی نقل شده که به برخی اشاره می کنیم:
ابو بصير می گويد: به حضرت صادق (ع) از تنگی معیشت شكايت كردم و از او خواستم كه دعائى براى گشایش در رزق و رفع گرفتاری به من بياموزد، پس آن حضرت دعائى به من آموخت كه از آن زمان كه این دعا را خواندم نيازمند نگشتم، حضرت به من فرمود: پس از نماز شب، در سجده بگو:
يَا خَيْرَ مَدْعُوٍّ وَ يَا خَيْرَ مَسْئُولٍ وَ يَا أَوْسَعَ مَنْ أَعْطَى وَ يَا خَيْرَ مُرْتَجًى ارْزُقْنِي وَ أَوْسِعْ عَلَيَّ مِنْ رِزْقِكَ وَ سَبِّبْ لِي رِزْقاً مِنْ قِبَلِكَ إِنَّكَ عَلى‏ كُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدِيرٌ(1)‏
امام علی (ع) می‌فرماید: "به پیغمبر از قرض شکایت کردم، فرمود: بگو: اللهم اغننی بحلالک عن حرامک و بفضلک عمّن سواک. اگر به قدر کوه بزرگی قرض دار باشی، خدا ادا می‌فرماید".(2)
برای اطلاع بیش تر از دعاها و نمازهای مخصوص، به حاشیه مفاتیح الجنان (باقیات الصالحات) مراجعه فرمایید.
خواندن برخی از سوره‌هایی که در روایات اسلامی برای زیاد شدن رزق و روزی توصیه شده عبارتند از:
سوره واقعه‌(3)، سوره همزه‌(4)، لیل‌(5)، مزمل‌(6)، ذاریات‌ (7)
پرسشگر گرامی، برخی امور موجب فقر و تنگدستی انسان می‌شود. در روایات به برخی از این امور اشاره شده است از جمله: گناه، تضییع حق دیگران و خود را فقیر وانمود کردن،‌ حرص ، گدایی، اعتماد به خدا نداشتن، خیانت کردن، سستی و تنبلی، نفرین کردن فرزند، قسم دروغ، زنا و...(8)، سعی کنید از این امور پرهیز کنید.
پی نوشت ها:
1. ثقة الاسلام كلينى، الكافي، دار الكتب الإسلامية تهران، 1365 ه.ش ، ج2، ص 551.
2. علامه مجلسی، بحارالانوار، مؤسسه الوفا، بیروت، 1404 ه ق، ج92، ص 301.
3. وسائل الشیعه‌، شیخ حر عاملی‌، مؤسسه آل البیت‌، ج 6، ص 112.
4. همان‌، ص 150.
5. مصباح الکفعمی‌، عاملی کفعمی‌، انتشارات رضی‌،قم‌، ص 444.
6. مستدرک الوسائل‌، محدث نوری، مؤسسه آل البیت‌، قم‌، ج 4، ص 354.
7. اعلام الدین‌، دیلمی‌، ص 377، مؤسسه آل البیت‌، قم.
8. ‌میزان الحکمه، ری شهری، دار الحدیث ، ج 2، ص1074.