هولطیف
با عرض سلام وخسته نباشید
نیازمند معرفی کتب با موضوعات "وجدان" "فلسفه ی اخلاق" "مبانی اخلاق اسلامی" "عرفان" و "توحید عملی" هستم.باتشکر

با سلام و تشکر از ارتباط¬تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
معرفی کتاب هایی با موضوعات عنوان شده از قرار زیر است:
1. وجدان:
- وجدان، علامه محمد تقی جعفری(ره).
- اخلاق از دیدگاه وجدان گرایان، آیت الله مکارم شیرازی.
- مجموعه آثار شهید مرتضی مطهری، ج22 و 23، قم، انتشارات صدرا.
- جبر و اختیار، محمد تقى جعفرى(ره)، موسسه تدوین و نشر آثار استاد علامه محمد تقی جعفری.
2. فلسفۀ اخلاق:
فلسفۀ اخلاق یکی از شاخه های فلسفه است که در آن از موضوع خاص فلسفه بحث می شود. البته باید توجه داشت که در اینجا مقصود از فلسفه، علم خاصی که از موجود بما هو موجود بحث می کند، نیست؛ بلکه مراد از آن طرح مباحث و مسایل نظری در باب اخلاق است. نمونه های آن عبارتند از:
- فلسفه ی اخلاق، استاد شهید مطهرى(ره)، قم، انتشارات صدرا.
- کاوشهای عقل عملی، فلسفه اخلاق،حائری یزدی، مهدی، تهران، مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی.
- قانون اخلاق، رشید یاسمی، غلامرضا، تهران، رمضانی، 1307.
- حسن و قبح عقلی یا پایه های اخلاق جاودان،سبحانی، جعفر، بحثهایی درعقاید و کلام، نگارش علی ربانی گلپایگانی، تهران، مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی.
- فلسفه اخلاق در تفکرغرب،صانعی دره بیدی، منوچهر (ترجمه و تالیف) تهران، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی.
- فلسفه اخلاق،مدرسی، سید محمدرضا،پژوهش در بنیانهای زبانی، فطری،تجربی، نظری و دینی اخلاق، تهران، سروش.
- دروس فلسفه اخلاق،مصباح، محمدتقی، تهران، انتشارات اطلاعات.
- مطهری، مرتضی. آشنایی با علوم اسلامی، ج 2: کلام - عرفان - حکمت عملی،
- جاودانگی واخلاق،مطهری، مرتضی.
- منطق نظری، منطق عملی، اخلاق، هاشمی، سیدابوالقاسم، تهران، انتشارات مؤلف.
- درس‌گفتارهایی در فلسفه اخلاق. سروش دباغ، انتشارات صراط.
- نقد و نظر (ويژة اخلاق و دين)، شمارة 13-14، زمستان و بهار 1376-1377.
- مهر ماندگار (مقالاتي در اخلاق شناسي)، مصطفي ملكيان، نشر نگاه معاصر.
3. مبانی اخلاق اسلامی:
-مبانی اخلاق و تربیت اسلامی،محمدعلی سادات، نشر، هدی، تهران.
- مبانی اخلاق اسلامی، آیت الله مختار امینیان،قم،انتشارات بوستان کتاب.
- اخلاق اسلامی (مبانی و مفاهیم)،محمد داوودی و امیر عباس رجبی، دفتر نشر معارف.
- اخلاق در هستی ادراكی توحیدی،محمد رضا امین زاده، نشر، جامعه مدرسین قم.
4. عرفان:
- كتاب‌شناسي توصيفي عرفان و تصوف (كتاب‌هاي چاپي فارسي تا ابتداي قرن دهم هجري)،سید محمود یوسف ثانی، تهران، پژوهشکدۀ امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی، معاونت پژوهشی.
- شرح فصوص الحکم. مصحح جلال‏الدین آشتیانى. تهران، علمى و فرهنگى،
- آزمایش، مصطفى، عرفان ایران (مجموعه مقالات). تهران، حقیقت.
- آریا، غلامعلى،کلیاتى در مبانى عرفانى و تصوف: مطابق سرفصلهاى کارشناسى ادبیات و گرایش دبیرى رشته الهیات و معارف اسلامى. تهران، پایا.
- آزاده، عبداللّه‏. نظرى تازه به عرفان و تصوف. تهران، انیشتین.
- عرفان نظری، دکتر سید یحیی یثربی، قم،دفتر تبلیغات اسلامی.
5. توحید عملی:
- نگرش وحی بر خدا شناسی (توحید عملی)،مرتضی حسینی، تهران، فرهنگ قرآن.
- معرفت دینی1، محمد نصر اصفهانی، انتشارات فرهنگ و مردم.
نکتۀ پایانی:
برادر گرامی! از آنجایی که سطح تحصیلات و سن خود را درج نکرده اید، غالبا کتاب های عمومی و معروف را برایتان معرفی کردیم؛ در صورتی که نیاز به کتاب های خاصی داشتید، در نامۀ بعدی برایمان عنوان کنید.