سلام علیکم
لطفا 5 حدیث که از معروف ترین احادیث بوده و مورد تایید اهل سنت هم است در مورد حقانیت حضرت علی (ع) به همراه اصل حدیث و ترجمه ومنبع بیان کنید.پیشاپیش از زحمت شما وسایر علمای دلسوز دین تشکر میکنم.

با سلام و شادباش فرا رسيدن سال نو و تشکر از ارتباط¬تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
پرسشگر محترم اهل سنت روایات زیادی در باره امام علی نقل می کنند که برای جوینده حقیقت دلالت بر افضل بودن علی بن ابی طالب بعد از رسول خدا دارد و دلالت دارد که ایشان وصی و جانشین پیامبر و حجت خدا بعد از اوست ولی طبیعی است که آنان این احادیث را توجیه کرده و به گونه ای معنا می کنند که با اعتقادشان منافات نداشته باشد.
ما با استناد به برهان عقلی و با استناد به روایات و احادیث متواتر امامت امامان را ثابت می کنیم و آنان که نمی پذیرند ، باید نزد وجدان خود و برای دادگاه آخرت جواب داشته باشند. برای آگاهی از آیات و روایات و برهان های مربوط به امامت امام علی می توانید به کتاب المراجعات از سید عبد الحسین شرف الدین مراجعه کنید.
اما از باب نمونه:
1. حدیث متواتر غدیر که حضرت در غدیر خم دست علی بن ابی طالب را بالا برد و فرمود:
من کنت مولاه فهذا ولیه اللهم وال من والاه و عاد من عاداه (1)
هر کس من ولی و صاحب اختیار اویم ، پس این علی صاحب اختیار و ولی اوست ، خدایا دوست او را دوست بدار و دشمنش را دشمن.
2. پیامبر در باره علی بن ابی طالب فرمود:
هذا علی مع القرآن و القرآن مع علی لا یفترقان حتی یردا علیّ الحوض (2)
علی با قرآن و قرآن با علی است و از هم جدا نمی شوند تا این که در حوض بر من وارد شوند.
3. من سرّه ان یحیا حیاتی و یموت مماتی و یسکن جنه عدن غرسها ربی فلیوال علیا من بعدی (3)
هر کس خشنود است که به زندگی من زندگی کند و به مرگ من بمیرد و در جنت جاویدی که خدا به دست خویش غرس کرده و کاشته ، ساکن شود ، ولایت علی را بپذیرد.
4. اوصی من آمن بی و صدقنی بولایه علی بن ابی طالب. (4)
5. در جریان دعوت خویشاوندان ، رسول خدا اعلام دعوت کرد و علی تنها ایمان آورنده بود و رسول خدا اعلام کرد: این برادرم ، وصیم و جانشینم در بین شما می باشد از او بشنوید و اطاعتش کنید. (5)
روایات و آیات بی شمار است ولی برای طالبان حقیقت و جویای نور و هدایت ؛ اما آنان که چشم و گوش بر حقیقت بسته باشند را فایده نمی بخشد.
پی نوشتها:
1. شرف الدین ، المراجعات ، قم ، بوستان کتاب ، 1429 ق ، ص 29 (نامه 7 و 8) به نقل از منابع معتبر اهل سنت.
2. همان ، ص 30 به نقل از الصواعق المحرقه ابن حجر.
3. همان ، ص 36 به نقل از کنز العمال ، ج 12 ، ص 103.
4. همان ، ص 38 به نقل از مجمع الزوائد هیثمی.
5. همان ، ص 192 به نقل از منابع معتبر اهل سنت.