باعرض سلام و تشکر از شما.
سالهای پیش وقتی می دیدم کسی گرفتاری یا مشکل خیلی بزرگی داره نذر میکردم برایش چهل شب سوره حشر را بخوانم تا مشکل آن شخص برطرف شود و این شیوه برای من عادت شده بود. حدود پنج ماه پیش یکی از دوستانم بامن تماس گرفت و ازمن خواست که برایش خیلی دعاکنم(مشکلش این بود که برادرش باپیرمردی تصادف کرده بود و آن پیرمرد به کمارفته و وضعیتش بسیار وخیم بود و چون برادر دوستم در این تصادف مقصر بود اگر این پیرمرد میمرد اینها مجبور می شدند تمام داروندارشان را بفروشن تا دیه او را بدهند) وقتی دیدم مشکلش خیلی بزرگه شروع کردم برایش سوره حشر را خواندن، منتها چون فکرم بیشتر مشغول آزمون ارشد بود که در بهمن ماه داشتم و سخت مشغول درس خواندن بودم بعد از دو سه شب فراموش کردم که خواندن این سوره را برایش ادامه دهم بعد از یکی دو هفته یکدفعه یادم افتادکه من مشغول چه کاری بودم. منتها دیگه وقت نداشتم که بخوام اینکارو ادامه بدم وبعد از یک ماه هم دوستم گفت که آن پیرمرد فوت کرده. من الآن نمی دانم در مورد آن چهل شب باید چکار کنم؟ آیا باید الان شروع کنم چهل شب سوره حشر را بخوانم؟ از طرفی هم یادم نمیاید که آیا آن موقع اینکار را به صورت نذر نیت کرده بودم یا نه چون همانطور که گفتم اینکار برای من عادت شده بودو اینکه این شیوه خواندن سوره حشر به این طریق است که انسان نیت میکند و چهل شب این سوره را میخواند و بعد حاجت میگیرد ( در این نوع نذر که از امام صادق روایت شده،برخلاف نذرهای دیگه ابتدا باید نذر را انجام داد یعنی چهل شب را خواند و بعدازآن انسان حاجت میگیرد) باتوجه به همه این مطالب و اینکه این پیرمرد هم فوت کرد من نمیدانم باید چکار کنم. البته من موقع خواندن میگفتم که هرچه خدا صلاح میداند در مورد این قضیه به انجام برساند یعنی دعا نمیکردم که این پیرمد زنده بماند.
ممنون میشم مرا راهنمایی کنید. با تشکر.

با سلام و سپاس از ارتباطتان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی و مذهبی
اگر نمی دانی نذر کرده ای یانه چیزی به عهده شما نیست و لازم نیست چهل شب سوره حشر را بخوانی. ونیز اگر صیغه نذر را نخوانده باشی عمل به نذر لازم نیست هرچند بدانی که نذر کرده ای. (1)
پی نوشت:
1. امام خمینی، توضیح المسائل، مسئله 2641.(مطابق با نظر آیت الله خامنه ای).