اگر آن عرق به پیراهن او برسد نجس است؟
اگر این عرق نجس باشد و من این چند سال که با لباس نجس نماز خواندم حکمش چیست؟
اگر کسی غسل جنابت کرده باشد آیا با همان غسل بدون وضو می تواند نماز بخواند؟

پرسشگر گرامی ، (منی) جز نجاسات می باشد و با آب پاک می شود.
بنابراین پاک کردن منی با دستمال فایده ای ندارد و باعث پاک شدن بدن نمی شود.
اما توجه داشته باشید که در صورتی لباس با منی نجس می شود که انسان یقین داشته باشد که همان قسمتی که نجس بوده عرق کرده است و آن عرق هم آن قدر رطوبت داشته که ، به لباس رسیده است و در آن ، اثر کرده است ، تنها در این صورت است که لباس نجس شده است.
ولی اگر انسان یقین نداشته باشد و یا اینکه نداند که عرق به مقداری بوده که به لباس برسد یا نه ، لباس او پاک می باشد و در هر صورت با توجه به اینکه انسان لباس خود را می شوید اگر هم لباس نجس باشد بعد از شستن پاک شده است هر چند که انسان نمی دانسته که آن لباس نجس بوده است.
و اگر انسان یقین داشته باشد که لباسش نجس شده و با لباس نجس نماز خوانده باشد و همچنین در یادگیری مسئله هم کوتاهی کرده باشد ، تنها در این صورت باید آن مقدار نمازی که یقین دارد با لباس نجس خوانده است را باید قضا کند.(1)
کسی که غسل جنابت کرده باشد اگر کاری که وضو را باطل می کند انجام نداده باشد ، غسلش کفایت از وضو می کند و برای نماز نباید وضو بگیرد.(2)
پی نوشت ها:
1. آیت الله خامنه ای ،اجوبه استفتائات ، س 277 و س283.
2. همان ، س 188.