با سلام و تشکر پیشاپیش از پاسخ به سوال اینجانب.
در مورد آداب انعقاد نطفه در کتب گوناگون مستحبات و مکروهات زیادی بیان شده. که رعایت بعضی بسیار مشکل است. مثلا بیان شده که سخن گفتن زن و شوهر هنگام امیزش باعث لال شدن یا نگاه کردن باعث کور شدن فرزند می شود. یا در مورد زمان نزدیکی، زمانهای زیادی منع شده است. می خواستم بدانم این روایات تا چه حد درست است آیا عدم رعایت این مسائل واقعا باعث چنین پیشامدهایی میشود؟ چون من فکر میکنم اکثریت جامعه این مسائل را رعایت نمی کنند پس چرا اکثرا فرزندان سالمی دارند؟

این روایات اگر چه درست می باشد، و در صدد بیان این مطلب است که در هنگام انزال و انعقاد نطفه[توجه داشته باشید در زمان انعقاد نطفه، نه صرف صحبت زن و شوهر برای آماده شدن برای نزدیکی] نباید زن و شوهر با یکدیگر سخن بگویند، که در غیر این صورت اگر فرزند آنها معیوب به دنیا آمد خودشان مقصر می باشند؛ ولی این دسته از روایات به این معنا نیست که هر که این کار را کرد، صد در صد فرزندش کور و یا لال می گردد، بلکه روایات نوعی هشدار باش است و می فرماید که در این کار اقتضا و زمینه برای کور و لال شدن هست، و لذا این کار به صورت قطعی و تخلف ناپذیر سبب کور و یا لال شدن فرزند نمی شود، بلکه این مورد، یکی از عوامل آن است. اگر بقیه علت ها هم بیایند، کوری و لالی حاصل می شود و گرنه این اتفاق نمی افتد.
بنا بر این در این روایات، صحبت و تکلّم در زمان نزدیکی و جماع، و یا نگاه کردن علّت کامل برای لال و کور شدن فرزند قرار داده نشده، بلکه به عنوان یک عاملی است که در صورت فراهم بودن همه شرایط، اقتضای لال و کور شدن فرزند را دارد. همان طور که ممکن است به وسیله تکلم و یا نگاه ، فرزند لال و یا کور بشود،ممکن است به سبب فراهم نبودن همه شرایط لازم، فرزند لال و کور نباشد و سالم به دنیا بیاید. اگر می‌بینیم خیلی از افراد در هنگام نزدیکی صحبت می‌کنند، ولی فرزند آنها لال و یا کور نمی‌شود، منافاتی با این روایات ندارند . ممکن است به سبب این باشد که همه شرایط لازم برای تاثیر تکلم زوجین در لال و یا کور شدن فرزند وجود نداشته است.
از طرفی ممکن است انعقاد نطفه در زمانی شکل گرفته باشد که زوجین در حال صحبت نبوده‌اند و یا صحبت‌شان آن قدر زیاد نبوده که این تاثیر را در فرزند بگذارد.
علاوه بر این با توجه به این که صدقه رفع بلا می کند، با صدقه دادن و دعا بسیاری از آثار سوء بر طرف می شود. و لذا انسان می تواند با صدقه و دعا جلوی بسیاری از پیشامدهای ناگوار را در صورتی که زوجین ،از روی غفلت بعضی از امور را رعایت نکردند،بگیرد.
و عمل کردن به همهدستورات مستحب نیز لازم نیست و عمده مسایل مهم که باید رعایت شود و مورد تاکید است این است که موقع انعقاد نطفه شب اول یا وسط و یا آخر ماه قمری نباشد. ایام قمر در عقرب نباشد (که در ماه 3 روز است،به تقویم نجومی مراجعه نمایید).همبستر شدن رو به قبله و یا پشت به قبله نباشد .موقع آمیزش تکلم ونگاه به عورت ،نباشد .در بقیه امور درصورتی که برایتان مقدور بود انجام دهید مثلا با وضو بودن و دعا خواندن ....
در صورت نیاز به توضیحات بیشتر با شماره(09640) تماس بگیرید.
موفق باشید.