سلام و عر ض ادب
خواستار چند دعای سر سفره می باشم (دعاهای کوتاه باشد)
اجرکم عند الله

1- « صَحِيفَةُ الرِّضَا، ع بِإِسْنَادِهِ عَنْ آبَائِهِ ع قَالَ كَانَ النَّبِيُّ ص إِذَا أَكَلَ طَعَاماً يَقُولُ اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِيهِ وَ ارْزُقْنَا خَيْراً مِنْهُ »(1)
امام رضا با استناد از پدرانش فرمود هرگاه پيامبر اسلام مي خواستند غذايي بخورند مي فرمود: خدايا در اين غذا براي ما بركت قرار بده و بهتر از آنرا روزي ما كن.
2- « أبي الحسن موسى (ع) قال في وصية رسول الله ص لعلي ع يا علي إذا أكلت فقل بسم الله و إذا فرغت فقل الحمد لله فإن حافظيك... »(2)
امام موسي كاظم فرمود رسول خدا در وصيتي به امام علي فرمود يا علي هرگاه خواستي غذا بخوري بسم الله بگو و هر گاه غذا خوردنت تمام شد الحمد لله بگو كه اين دو جمله تو را حفظ مي كنند.
يك دعاي ديگر براي سفره است كه معروف است و خوانده مي شود ولي ما در كتب روايي آن را نديديم. ولي از آنجا كه اين جملات همگي دعا است و درخواست از خدا است خواندن آن اشكال ندارد:
3- « الحمد لله الذي يطعم و لا يطعم زاد الله النعم دفع الله النقم بحق سيد العرب و العجم اللهم ارزقنا رزقا حلالا طيبا اللهم اجعله هنيئا للاكلين و بركة للباذلين و صحة للجالسين و مغفرة لأموات الحاضرين »
الهی که این سفره معمور باد
دمادم پر از نعمت و نور باد
گزند زمانه و آفات دهر
از این سفره و صاحبش دور باد
نبرد از این سفره هرگز طعام
به حق محمد و آلش سلام
پي نوشت ها:
1. مرحوم حاجي نوري، مستدرك الوسائل، موسسه آل البيت،ج16 ،ص373.
2. محمد بن خالد برقي، محاسن، انتشارات اسلاميه ، ج2 ، ص431.