ayatollah saneiee kasht nakhon ra maneiee baraye ghosl nadanestand va entekhabe ishan be onvane marjae taghlid doroste

پرسشگر گرامي، با سلام و سپاس از ارتباط­تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
1- کاشتن ناخن مصنوعی مانع از رسیدن آب به پوست بدن است. اگر کسی ناخن مصنوعی بکارد، در صورتی که ممکن باشد در هنگام وضو و غسل ناخن مصنوعی را بردارد، اما اگر برداشتن آن ممکن نباشد یا موجب حرج و سختی غیر قابل تحمل باشد، به صورت جبیره ای وضو و غسل را انجام دهد،(یعنی روی ناخن مصنوعی دست تر بکشد) وضو و غسل صحیح است. (1)
2- تقلید باید از مجتهدی که اعلم یعنی داناتر از مراجع دیگری نسبت به احکام خدا باشد، و هر مکلف وظیفه دارد که از راه تحقیق و سؤال کردن از کسانی که مجتهد و اعلم شناس هستند، مجتهد اعلم را تشخیص دهد و از او تقلید کند.
بنا بر این اگر کسی آیت الله صانعی را اعلم از دیگران بداند و از راه تحقیق یقین به اعلم بودن ایشان پیدا کند، تقلید از ایشان اشکال ندارد.
پی نوشت ها:
1. سؤال تلفنی(7744010-0251) از دفتر آیت الله صانعی.
2. آیت الله مکارم، توضیح المسائل مراجع، ج1، مسأله 4 و 5.