سلام
مهریه حضرت زهرا (س) چقدر بوده و اگر بخواهیم به روز یعنی این زمان محاسبه کنیم چقدر هست؟
با تشکر

پرسشگر گرامي، با سلام و سپاس از ارتباط­تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
بنا به روایات فراوان مهریه و صداق حضرت زهرا 500 درهم بوده است. (1)
در رساله یکی از فقیهان آمده:
درهم شرعی برابر 12/6 نخود نقره سکه‏دار است. بنابراین پانصد درهم نقره برابر 262/5 مثقال به مثقال صیرفی (24 نخودی) نقره سکه‏دار می‏شود. و قیمت آن در هر زمان تابع نرخ همان زمان است و در زمان ما (سال 77) حدود 100 هزار تومان می‏باشد.(2)
برای محاسبه قیمت 500 درهم به نرخ امروز، علاوه بر وزن درهم باید به مسکوک بودن آن هم توجه داشت؛ زیرا مسکوک بودن سبب ارزش مندی بیشتر نقره می شود.
در مورد محاسبه این مقدار به نرخ امروز نظر ها و روش های مختلفی هست و به نظر می رسد شاید بهترین راه مقایسه این مقدار با مقدار دیه انسان در آن روز و قیاس آن با امروز باشد.
مبلغ دیه در آن زمان 10 هزار درهم بوده است (3) و 500 درهم یک بیستم آن می شود. اگر مبلغ دیه را امروز 90 میلیون تومان بدانیم ، یک بیستم آن چهار و نیم میلیون تومان می شود.
برای اطلاع بیشتر به رساله مراجع و مقالات فقهی - حقوقی در این زمینه مراجعه کنید.
پی نوشت ها:
1. مجلسی، بحار الانوار، بیروت، الوفا، 1403 ق، ج 43، ص 112 به بعد.
2فاضل لنکرانی ، جامع المسائل ، قم ، مهر ، 1376 ش، ج 2، ص 385.
3. کلینی ، کافی ، تهران ، اسلامیه ، 1367 ش ، ج 7 ، ص 280.