با سلام
وقتی برای مرده ای نماز هدیه میخوانیم نیت ما باید چگونه باشد.. دقیقا در نیت باید چه بگوییم؟
و اگر مرده ای نماز قضا نداشته باشد و ما برای او نماز قضا بخوانیم چه حکمی دارد ..ایا ثوابش به او میرسد؟

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در این ماه عزیز؛ و تشکر به خاطر ارتباطتان با این مرکز؛
نیت نماز میت مانند نیت کارهای خودتان است. فقط مشخص می کنید که این عمل (مثلا نماز ظهر ) را از طرف پدرم انجام می دهم.(1)
می گویید چهار رکعت نماز ظهر به نیابت از پدرم می خوانم قربه الی الله.
نماز خواندن برای اموات هر چند که نماز قضا نداشته باشند ، ثواب دارد .هر کار خیری که برای مرده انجام شود ،ثوابش به مرده می رسد.
پی نوشت :
1. آیت الله بهجت ، استفتائات ، ج2 ، س 2398.