باعرض سلام وخسته نبا شيد
مدتي است شبهاي پشت سرهم خواب هاي بد ميبينم با رجوع به تعبير خواب تعبيرش بسيار بد بود مي خواستم درباره اعمال عبادي باعث ميشود كه تعبيرش از سر بيننده خواب رفع شود توضيح دهيدمن ايميل همسرم را برايتان ثبت كردم

پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان با این مرکز
خوابی که شما دیده اید دو حالت می تواند داشته باشد: حالت اول این است که در واقع تعبیر بدی ندارد؛ ولی شما با مراجعه به منابع غیر معتبر یا پرسیدن از افراد غیر خبره آن را بد دانسته اید و حالت دوم این است که در واقع تعبیر بدی دارد و با توجه به منبعی معتبر به این تعبیر دست یافته اید.
درباره حالت اول که وضعیت مشخص است و شما نباید به آن اعتنا کنید؛ زیرا تعبیری که انجام داده اید مطابق با واقع نبوده است و درباره حالت دوم هم باید بگوییم که بر فرض که این خواب شما از وقوع حادثه ای بد خبر بدهد، اما مشخص است که حوادثی که بوسیله خواب از آن ها مطلع می شویم، قابل تغییر می باشد؛ یعنی ما می توانیم با پرداخت صدقه و نذر و نیاز به درگاه الهی از وقوع آن جلوگیری نمائیم.
و در صورتی که وقوع آن حتمی باشد از خداوند متعال قدرت تحمل و صبر در مقابل آن را درخواست نمائیم؛ زیرا وقوع همه حوادث و وقایع به اراده و اذن الهی وابسته است و لذا می توان با صدقه دادن توجه بیشتر خداوند متعال را جلب نمود چنانکه نقل شده که شخصی یهودی بر پیامبر (ص) گذشت و گفت: السام عليك، حضرت در جواب فرمود: عليك، اصحاب عرض كردند كه اين يهودى بجاى سلام سام گفت و سام به معنى مرگ است؛ يعنى مرگ بر تو باد، حضرت فرمود كه: من هم همچنان بر او برگردانيدم، بعد از آن حضرت فرمود كه: اين يهودى را مارى سياه در پشت گردنش مى‏گزد ، و او را مى‏كشد بعد از آن يهودى رفت و در حالی که هیزم بسياری جمع كرده بود بزودى برگشت آن گاه رسول خدا (ص) به وی گفت: هیزم را بر زمین بگذار، وقتی این کار را انجام داد ديدند كه مار سياهى در ميان هیزم است و دندان خود را بر چوبی گذاشته حضرت فرمود: اى يهودى امروز چه عملی انجام داده ای؟ گفت: عملى نكرده ام مگر اين هیزم را كه برداشته‏ام و با من دو نان بود يكى را خوردم و ديگرى را بر مسكينى تصدّق نمودم، پس حضرت فرمود كه: به سبب آن نانی که صدقه داده خداوند بلا را از وی دفع نموده، و فرمود كه: صدقه مردن بد را از آدمى دفع مي كند ». (1)
بنا بر این برای رفع این پریشانی باید با دادن صدقه و حسن ظن به قضا و قدر الهی باید با آرامش خاطر به زندگی ادامه دهید و همیشه توکل بر خدا را فراموش نکنید.
اما برای رفع خواب های پریشان هم باید بگویم که از جمله مستحبات هنگام خواب، خوابیدن به پهلوی راست و رو به قبله و همراه با وضو و طهارت می باشد و علاوه بر اعمال مذکور در خصوص دیدن خواب های پریشان أعمال و أذکار زیر در روایات وارد شده است.
1. خواندن معوذتین (سوره ناس و فلق) و آیه الکرسی:
امام باقر (ع) می فرماید: « مَنْ‏ أَصَابَهُ‏ فَزَعٌ‏ عِنْدَ مَنَامِهِ‏ فَلْيَقْرَأْ إِذَا أَوَى إِلَى فِرَاشِهِ- الْمُعَوِّذَتَيْنِ وَ آيَةَ الْكُرْسِي‏؛ (2) كسى كه ناراحتی یا ترسی در خواب به وی دست دهد بايد هنگامی كه به خوابگاه خود رود معوذیتن و آية الكرسى را بخواند».
2. شخصی از امام صادق (ع) سؤال کرد که زنى است که شب در خواب، شخصی را به هراس مى‏اندازد. امام فرمود:
به آن شخص بگو که : تسبيحى بساز و سى و چهار بار اللَّه اكبر بگو و سى و سه بار سبحان اللَّه و سى و سه بار الحمد للَّه، و ده مرتبه بگوید: « لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ يُحْيِي وَ يُمِيتُ وَ يُمِيتُ وَ يُحْيِي بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ لَهُ اخْتِلافُ اللَّيْلِ وَ النَّهارِ وَ هُوَ عَلى‏ كُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدِير». (3)
3. از امام صادق (ع) ‌نقل شده که چون كسى خواب بد مى‏بيند از آن پهلو كه خوابيده برگردد و بگويد: « إِنَّمَا النَّجْوى‏ مِنَ الشَّيْطانِ لِيَحْزُنَ الَّذِينَ آمَنُوا وَ لَيْسَ بِضارِّهِمْ‏ شَيْئاً إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ»؛ سپس بگوید: « عُذْتُ بِمَا عَاذَتْ بِهِ مَلَائِكَةُ اللَّهِ الْمُقَرَّبُونَ وَ أَنْبِيَاؤُهُ الْمُرْسَلُونَ وَ عِبَادُهُ الصَّالِحُونَ مِنْ شَرِّ مَا رَأَيْتُ وَ مِنْ شَرِّ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ ». (4)
پی نوشت ها:
1. آقا جمال الدين خوانسارى‏، شرح آقا جمال الدين خوانسارى بر غرر الحكم‏، تهران، دانشگاه تهران، 1366ش، ج‏3، ص 212.
2. شيخ صدوق‏، من لا يحضره الفقيه، قم، جامعه مدرسین، 1404ق، ج‏1، ص 470.
3. كليني، محمد بن يعقوب، كافي، تهران، دار الكتب الإسلامية‌، 1407 ه ‍ق‌، ج‏2، ص 537.
4. همان، ج‏8، ص 142.