پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباط تان با این مرکز
در صورتی که خوردن روزه عمدی باشد، باید علاوه بر قضا به ازای هر روز شصت مد طعام (هر مد 750 گرم گندم و یا جو و یا برنج و مانند آن) به فقیر بدهد.(1)
اما در صورتی که افطار عمدی نباشد، مثلا به دلیل پیر بودن نتواند روزه بگیرد، باید به ازای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد.(2)
کفاره را انسان باید به صورت طعام بدهد .دادن پول کافی نیست. در صورتی که مبلغ کفاره را به دفتر مرجع و یا فرد مطمئنی بدهد که طعام خریده و به فقیر بدهد، کافی است.
مبلغ 750 گرم گندم تقریبا 500 تومان می باشد. اما قیمت دقیق گندم ، جو ، برنج و ... را از بازار سوال کنید.
لطفا هر گاه سوال شرعی می پرسید ،نام مرجع تقلید خود را ذکر کنید تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهیم.
پی نوشت ها :
1. امام خمینی، توضیح المسائل ، م1660.
2. همان ، م1703.