چرا دیده می شود دختری علاقه شدیدی به دختر دیگر از همکلاسی هایش یا دوستان مدرسه اش دارد لطفا در این رابطه توضیح دهید

پرسشگر محترم با سلام و تشكر از ارتباطتان با اين مركز
پرسشگر گرامی؛ بسیار مناسب بود که سئوال خودتان را بیش تر توضیح می دادید. زیرا مشخص کردن دوستی ها و علاقه های سالم از دوستی ها وعلاقه های آسیب زا، تشخیص دقیقی را می طلبد؛ تا به این وسیله توصیه های راهگشا به فرد ارائه گردد. در هر صورت امیدواریم این پاسخ جوابگوی پرسش شما باشد.
اصولا ایجاد علاقه شدید در روابط میان دختران جوان به علت ویژگی هایی مثل وفاداری، تعهد، و نیاز به فردی که برای جوان نقش یک همراز و صندوق اسرار را بازی کند، طبیعی و در بعضی موارد لازم و ضروری است. علاقه تا وقتی که در چهارچوب رفع نیاز بزرگ انسان ها یعنی دوستی باشد، پسندیده و غیر آسیب زاست. اما در صورتی که سبب وقوع فرد در گناه باشد، باید یا این گونه روابط را ترک نمود و یا شیوه تآمل و برخورد خود با دوستان را تغییر داد.
مشخص می نمودید که بالاخره علاقه به یکی از دوستان همکلاسی است یا حالت عمومی دارد و شامل تعداد زیادی از دوستان مدرسه
می شود. علت امر این است که وجود علاقه به یک فرد خاص با علاقه به هر فردی که شبیه او باشد ،قابل جداسازی علل بروز چنین حالتی است. چه خصوصیتی در این دخترها وجود دارد که فرد به آن ها علاقه پیدا می کند. آیا طرز لباس پوشیدن یا نوع روابط اجتماعی و حتی مارک ادکلن یا عطری که مصرف می کنند، باعث جلب توجه فرد است یا در واقع تصوراتی خیالی و غیر واقع بینانه موجب علاقه است؟ تصوراتی مثل اینکه احساس کند هر کسی که به او نگاه عمیقی کند، قصد دارد به او ابراز علاقه کند. گاه دیده می شود افرادی که با این افکار خیالی زندگی می کنند و هر روز به کسی عشق می ورزند، دچار اختلال افسردگی اساسی و در موارد شدیدتر به اختلالی با نام علمی بولدر لاین (اختلال مرزی) مبتلا هستند. بنابراین می بینید بحثی که مطرح نمودید ،بسیار گسترده است . واقعا نیاز به یک بررسی عمیق و همه جانبه دارد. لطفا در صورت کافی نبودن توضیحاتی که در ذیل می آید، هر چه سریع تر با متخصصان روانشناس این مرکز به صورت کتبی یا تلفنی (09640 بدون کد و پیش شماره و به صورت رایگان) تماس گرفته و اطلاعات بیش تری در اختیار ما بگذارید.
خواهر گرامی؛
علاقه به همجنس به دو گونه است :
1- علاقه ناسالم به همجنس که با اصطلاح همجنسگرایی شناخته می شود: برخي از همجنسگرايان از ابتدا اين گونه نبوده و در اثر تربيت هاي ناصحيح ، محيط ناسالم و عوامل ديگر به همجنس تمايل بيش تري پيدا کرده اند . بيش تر کساني که از آنان به عنوان همجنسگرا نام برده مي شود، از اين دسته بوده و مي توانند با به کار بستن راهکارهايي از اين خوي ناپسند جدا شده و همانند ديگر انسان ها زندگي سالم و معقولي را داشته باشند و با ازدواج به زندگي عادي برگردند.
2- عده کمي از افرادی که به همجنس خود علاقه دارند، بدون اين که عوامل بالا در اين گرايش دخيل باشد، به جنس مخالف تمايلي نداشته و بيش تر به همجنس خود علاقه نشان مي دهند. اگر بخواهيم پاسخ سوال شما را بدهيم ، قطعا روي سخن ما اين عده هستند . با اکثريتي که در دسته اول هستند، کاري نداريم . در باره تمايل همجنسگرايانه دسته دوم، متخصصان پزشکي و روانپزشکي دو نظر متفاوت دارند. برخي اين گرايش را نوعي بيماري دانسته و برخي ديگر آن را نه يک بيماري، بلکه يک خصوصيت ژنتيک و ذاتي مي دانند. طبيعي است اگر نظر گروه اول را بپذيريم، بايد بگوييم اين نوع همجنس گرايان نيز بايد مانند هر بيمار ديگر، به درمان خود اقدام نمايند. بيمار بودن دليل بر تجويز ارتباط جنسي آنان با همجنس نمي گردد. اين اشخاص با استفاده از داروهايي که برايشان تجويز مي شود و استفاده از هورمون هاي مخصوص به تدريج تمايل شان به همجنس از بين رفته و به زندگي عادي بر مي گردند.
اما اگر اين نظر دسته دوم را پذيرفت و همجنسگرايي را نه بيماري ،بلکه يک واکنش طبيعي از طرف فردي بدانيم که از طريق ژنتيک اين خصوصيت را به ارث برده، در اين جا چاره اي نيست تا براي همجنس گرايي که در اديان مختلف مذموم شمرده شده ، يک استثنا زده و اين عده بسيار کم را از بقيه مردم جدا کنيم و بگوييم براي اين عده گرايش و تمايل به همجنس ايرادي ندارد.
نظر دوم هنوز در حد يک نظريه است که مخالفان زيادي داشته و تاکنون به عنوان يک قانون و قاعده علمي صد در صد مطرح نيست. البته مجامع همجنسگرا و انجمن هاي همجنس بازي با تبلغات زياد مي خواهند وانمود کنند که اين گرايش طبيعي بوده و به انتخاب شخص اصلا بستگي نداشته و اين هم سبکي از زندگي است. ولي با تبليغات و هياهو نمي توان قاعده علمي را به اثبات رساند.
تا زماني که اين قضيه به اثبات نرسد، همجس گرايي و همجنس بازي مذموم بوده و کساني که رفتاري در اين زمينه از خود بروز دهند، گناهکار و خلافکار شمرده خواهند شد.
عوامل ایجاد علاقه آسیب زا، به افراد همجنس:
1.تجارب غلط و گاه ناخواسته همجنس خواهی در اثر ارتباط با دوستان ناباب.
2.احساس بی ارزشی و سرخوردگی در تلاش جهت ایجاد رابطه مشروع با جنس مخالف: گاه به علت فراهم نبودن شرایط ازدواج و در بعضی موارد چشیدن طعم شکست پس از برقراری رابطه با جنس مخالف، فرد از این مسئله ناامید شده و برای جبران شکست به همجنس خود روی می آورد.
3.نداشتن خواهر یا برادری از جنس مخالف خود در خانه، باعث ایجاد تصورات نادرست از جنس مخالف و در نتیجه برقراری دوستی های عمیق بین همجنس می گردد. تصوراتی مانند اینکه همه پسرها یا همه دخترها خیانتکارند، کثیفند، غیر قابل اعتماد و اتکا هستند.
4.وجود محدوديت‏هايی در محل زندگی افراد (مثلاً محل خواب دخترهای یک خانواده از يكديگر جدا نيست و يا اهل خانواده مجبورند با هم در يك محل و در يك اتاق زندگي كنند).
5.ضعف مباني مذهبي و اعتقادي خانواده: عدم آگاهی از عواقب عشق ها و علائقی که منجر به فساد و فحشای جنسی می شود. همچنین عدم آگاهی از نظر شرع در رابطه با عوامل زمینه ساز انحرافاتی از این دست جزء اصلی ترین گزینه های ذکر شده در همجنس گرایی است. به عنوان نمونه به موارد ذیل توجه فرمائید:
·اجتناب از نگاه شهوت‏آميز به همجنس: روایات و آیات بیشماری در این زمینه وجود دارد که بدون استثنا از نگاه شهوت آمیز نهی می کند.
·پرهيز از بوسه شهوت‏آميز: امام صادق عليه‏السلام از قول رسول خدا صلي الله و عليه و آله فرموده‏اند: "كسي كه جواني را از روي شهوت ببوسد، خداوند او را در قيامت به لجامي از آتش لجام مي‏زند" .(1)
·اجتناب از خوابيدن دو دختر در يك بستر: رسول خدا صلي الله وعليه وآله مي‏فرمايد: "بستر فرزندان خود را از ده سالگي جدا سازيد، يعني دو برادر يا دو خواهر يا برادر و خواهر زير يك لحاف نخوابند".(2)
·تقويت ايمان: همجنس بازي بر اثر طغيان غريزه جنسي انجام مي‏شود . ياد خدا و ياد مرگ و تقويت ايمان از طريق ارتباط هميشگي با خدا و دعا و توسل در كنترل غريزه جنسي بسيار مؤثر است.
·ازدواج شرعي، چون موافق فطرت است، به فرمايش قرآن آرام بخش است؛ ولي همجنس بازي، عملي بر خلاف فطرت است . هر چه با فطرت همخواني نداشت، تأثير سوء دارد، يعني نه تنها فاعل و مفعول با اين عمل به آرامش نمي‏رسند، بلكه باعث ایجاد استرس، سردی مزاج در روابط زناشویی، ترس از افشای راز توسط طرف مقابل و در بعضی موارد اخاذی های پی در پی یکی از طرفین می گردند. به همين دليل روايات زيادي درباره همجنس بازي نقل شده كه بسيار تكان دهنده است. با مطالعه آن روايات، مي‏توان به پليد بودن اين عمل پي برد. پيامبر اكرم‏ صلي الله و عليه و آله فرموده‏اند:
"هر كس با نوجواني آميزش جنسي كند، روز قيامت ناپاك وارد محشر مي‏شود، آن چنان كه تمام آب‏هاي جهان او را پاك نخواهند كرد. خداوند بر او غضب مي‏كند. از رحمت خويش دور مي‏دارد. دوزخ را براي او آماده ساخته و چه بد جايگاهي است" .(3)
توصیه هایی برای جلوگیری از تبدیل شدن روابط دوستانه به روابط خارج از چهارچوب عرفی و شرعی:
1.برای خود حرمت نفس قائل شده و به ارزش وجودی خود پی ببرد: کسی که خود را محترم نمی شمارد، حاضر است دست به هر کاری بزند تا کمبودهای شخصیتی خود را جبران نماید (گرچه با برآورده کردن خواسته های نامشروع انسانی ناسالم). معروف است: از شرِّ کسی که خود را کوچک می شمارد، در امان نخواهی بود.
2.اگر نیاز جنسی دارد، سعی کند با مؤکول کردن برآوردن خواسته های جنسی خود به بعد از ازدواج، تا فراهم شدن شرائط، بردباری کند.
3.تحکیم روابط سازنده با والدین و عدم کناره گیری از آن ها.
4.کناره گیری از دوستان ناباب.
5.در میان گذاشتن مشکلات شخصی با فردی دلسوز و مشاوری صالح که اصولا مربی ها و مشاوران دبیرستان یا دانشگاه جزء اولین گزینه های احتمالی شما می باشند.
پی نوشت ها:
1.وسائل الشيعه، ج 14، ص 257.
2.همان، ص 171.
3.همان، ص 249.