اگر مرد بعد از رابظه زناشویی زن را ارضا نکند و این قضیه همواره تکرار شود آیا برای زن مشکلی پیش می آید؟زیرا مرد ارضا شدن زن را امری بیهوده تلقی می کند و دوست ندارد برای آن وقت بگذارد!! و آیا مرد در دین اسلام نسبت به ارضا کردن همسر وظیفه شرعی دارد؟؟لطفا منابع اسلامی را هم ذکر کنید اگر در دسترس دارید

با سپاس و تشکر از ارتباط تان با مرکز
مطالبی را در قالب نکات زیر تقدیم می داریم:
1. برقراری روابط جنسی، اهمیت بسزایی در مانایی و استواری پیوند زناشویی دارد. اگر زن و شوهر به این نکته مهم آگاهی داشته و هر کدام زمینه ارضا و اشباع درست طرف مقابل را فراهم کند، رشته‏های انس و الفت بین آنان با گذر زمان محکم‏تر می‏گردد.
2. در حقیقت، روابط زناشویی و ارضای صحیح غریزه و نیاز جنسی، باید یک رابطه دو طرفه باشد . برای هر یک از مرد و زن جاذبه و لذت داشته باشد تا هر دو را به تداوم زندگی و تحمل سختی‏های آن فرا بخواند. متأسفانه بسیاری از مردان گرفتار این تصور غلط هستند که ازدواج به مرد حق می‏دهد و این نیاز فقط به خواست اوست،یا می پندارند میل و خواست زن و کیفیت ارضای او اصلاً مهم نیست و زنان ابزاری برای دفع شهوت مردان تصور شده‏اند!
3. رسيدن زن و شوهر به اوج لذت جنسي (ارگاسم) يكي از علائم انجام موفقيت آميز آميزش جنسي و ارضای جنسی است. اما با تأسف بايد بگوييم بسياري از همسران به دلايل مختلف كه مهم ترين آن عدم توجه و آگاهي است، از انجام رضايت بخش اين عمل ناتوانند .به همين جهت به مشكلات زيادي اعم از جسمي و رواني مبتلا مي شوند. طبق آماري كه روان شناسان و كارشناسان امور خانواده ارائه كرده اند ،بيش از 75 درصد از عوامل اختلاف هاي خانوادگي ريشه در اين موضوع دارد.
4. رسيدن به اوج لذت جنسي(ارگاسم)، كه علامت آن انزال در زن و مرد است، بين زن و مرد تفاوت وجود دارد. معمولاً مرد بسيار زودتر از زن به اين مرحله مي رسد. به همين خاطر بسياري از مردان وقتي به ارگاسم مي رسند ،دست از كار مي كشند،در حالي كه هنوز همسرشان به ارگاسم نرسيده است. رها كردن زن در اين حالت باعث مي شود مشكلات جسمي زيادي از جمله ايجاد درد در ناحيه كمر و شكم و نیز از لحاظ روانی، بی علاقگی و عدم اشتیاق و تحریک پذیری برای نزدیکی و گاهی حالت انزجار و تنفر از روابط جنسی برايش به وجود آيد. پس لازم است مرد به اين نكته توجه كند و پیش از آميزش، همسرش را با تحريك كردن زياد، آماده اين كار كند. بنابراین در آموزه­های دینی توصیه شده است که مرد پيش از ارتباط جنسي،حتماً بايد با مالش نقاط حساس و جنسي بدن زن، او را تحريك كنيد. به سر رضايت و شوق آورده تا زماني كه زن آمادگي كافي براي عمل زناشويي پيدا كند، زيرا زن براي رسيدن به اوج لذت جنسي مدت زمان بيش تري نياز دارد. بر خلاف مردان كه زودتر تحريك شده و به اوج لذت جنسي مي رسند. بنابراين مرد بايد تحمل كند. با ايجاد آمادگي در زن زمان ارگاسم همديگر را نزديك تر كنند. گاهي لازم است 15 دقيقه مقدمات عمل زناشويي طول بكشد.
در روايات فراواني اين موضوع مهم بيان شده و تصريح مي كند يكي از آداب همبستر شدن با همسر، ملاعبه، يعني تحريك زن از طريق لمس و مالش بدن و در آغوش گرفتن است. حتي در حديثي آمده: مردي كه قبل از نزديكي با همسرش ملاعبه و بازی كند، مورد نظر و لطف و رحمت ويژه خدا قرار مي گيرد.
بنابر گفته برخی روانشاسان، 30 درصد زنان هرگز نمی توانند ارگاسم واقعی را تجربه کنند و به نهایت و آخرین مرحله اوج لذت جنسی دست پیدا کنند، البته این بدان معنا نیست که آنان هرگز نمی توانند از رابطه جنسی، لذت کافی را ببرند، بلکه لذت می برند، ولی بدون تجربه ارگاسم. این نمی تواند خللی به زندگی جنسی آنان وارد کند.
دو نکته اساسی در این جا وجود دارد،
یکی لذت جنسی معمولی و دیگری رسیدن به اوج لذت و ارگاسم.
اولی یک تجربه فراگیر و همگانی در همه انسان های سالم می باشد .از زمان تولد در وجود هر انسانی به ودیعه گذاشته شده است. لذت جویی باعث میل به ازدواج و آمیزش جنسی در آینده می گردد .در نتیجه آن بقای نسل انسانی تضمین می گردد. اما رسیدن به اوج لذت و ارگاسم، همگانی و فراگیر نیست. یک امر فطری و غریزی تلقی نمی گردد. بیش تر متأثر از آموزش و یادگیری درست و نیز فعل و انفعالات فیزیولوژیک بدن می باشد.
در روایات اسلامی(1)، ارضا کردن زن به معنای رساندن او به اوج لذت، به صورت آداب همبستری و از امور مستحب رابطه زناشویی نام برده شده، تنها عمل زناشویی و آمیزش جنسی هر چهار ماه یک­بار وظیفه شرعی مرد بوده و بر او واجب شرعی است که بیش از این مدت به تأخیر نیندازد.(2)
5. برای این که شوهرتان به نیاز و ارضای جنسی شما توجه کند و رابطه جنسی را در یک مسیر دوطرفه قرار دهید، می توانید با محبت با او گفتگو کنید. آسیب­های عدم ارضای خود را به او متذکر شوید. او را متقاعد کنید که در این زمینه وقت بیش تری صرف کند تا رابطه جنسی هم برای شما و هم برای او لذت بخش و ارضا کننده گردد.
پی نوشت­ها:
1. آنچه همسران جوان باید بدانند، محمود اکبری، نور الزهرا، 1387؛
آداب زناشویی،علی اکبری،با مقدمه دکتر غلامرضا باهر،آئینه دانش؛
وسائل الشيعه،حر عاملي، قم، مؤسسه آل البيت، ج 14، 1409 ه.ق،
2. آیت الله سیستانی، توضیح المسائل، م 2384.