پرسشگر گرامی با سلام و تشکر از ارتباط تان با این مرکز
بعد از گذشتن زمان یک نماز چهار رکعتی برای غیر مسافر (و برای مسافر بعد از گذشتن زمان یک نماز دو رکعتی) از اذان ظهر ، اول وقت نماز عصر آغاز می شود. در نماز عشا بعد از گذشتن زمان یک نماز سه رکعتی ، اول وقت نماز عشا آغاز می شود.(1)
البته بهترین وقت(یا وقت فضیلت) نماز عصراز موقعی است که سایه شاخص به اندازه خود آن است (تقریبا دو و نیم ساعت بعداز اذان ظهر) تا موقعی که به اندازه دو برابر آن شود .
وقت فضیلت نماز عشا از موقعی است که سرخی که بعد از غروب آفتاب در مغرب ظاهر می شود، ناپدید شود(حدود یک ساعت بعداز اذان مغرب) تا یک سوم از شب. (2)
پی نوشت ها:
1. امام خمینی، توضیح المسائل، م731 و 736 .شاخص چیز صافی است مانند قطعه چوب صاف یا میله صاف که در زمین هموار به طور عمودی فرو می کنند.صبح که خورشید بیرون می آید، سایه شاخص به طرف مغرب می افتد. هر چه بالا آید، این سایه کم می شود .هنگامی که سایه به آخرین درجه کمی رسید، موقع ظهر است .همین که رو به زیادی گذارد و سایه به سوی مشرق برگشت، اول وقت نماز ظهر و عصر است .
2 . همان و سوال از دفتر رهبری به شماره 7112467 .