روز چهارشنبه شبش یا روز سه شنبه شبش چون گفته اند نزدیکی نکنید و دیگر این که برای نزدیکی صبح یعد از نماز مناسب است یا اول شب

پرسش: منظور از شب چهارشنبه یعنی کی شرح روز چهارشنبه شبش یا روز سه شنبه شبش چون گفته اند نزدیکی نکنید ؟

پاسخ:
با عرض سلام و تشکر از ارتباط تان با این مرکز
جماع و نزدیکی در شب‏هاى دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه، جمعه و موقع ظهر روز پنجشنبه و موقع عصر روز جمعه مستحب است. در شب های شنبه و یک شنبه مباح است. یعنی نه مکروه است و نه مستحب و در شب چهارشنبه مکروه است.
منظور از شب چهارشنبه و ... شبی است که فردای آن روز چهارشنبه و... است.

پرسش: و دیگر این که برای نزدیکی صبح یعد از نماز مناسب است یا اول شب؟
پاسخ:
در روایات اسلامی از نزدیکی در بعضی اوقات نهی شده است، از جمله بین الطلوعین ( اذان صبح تا طلوع آفتاب)و ساعات اولیه شب.
در برخی از روایات آمده است کسی که بین الطلوعین نزدیکی کند، در فرزند خود چیزی را که دوست دارد نمی بیند.(1)
نیز آمده است: کسی که در ساعات اولیه شب نزدیکی کند، آن فرزند ساحر خواهد بود و دنیا را بر آخرت بر می گزیند.(2)
بنابراین نزدیکی در دو زمانی که نوشته اید ،از نظر روایات مکروه است. بهتر است به گونه ای عمل کنید که این عمل در ساعات اولیه شب واقع نشود.
برای اطلاعات بیش تر در این زمینه و سایر مکروهات و آداب زناشویی به کتاب ریحانه بهشتی اثر خانم سیما میخبر مراجعه نمایید.

پی نوشت :
1. میخبر، ریحانه بهشتی، نورالزهرا، 1383 ه ش ، ص 51 - 53 .
2. همان .