درخواست استخاره مهم

با سلام و آرزوی توفیق روز افزون برای شما و همکاران شما.
از شما درخواست یک استخاره در ارتباط با تداوم یک رابطه که ممکن است به ازدواج ختم شود را داشتم. رابطه را ادامه بدهم خوب است؟
با توجه به مشورت با بزرگان برسر دو راهی مانده ام.
درپناه حق.

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مركز
چنانچه ارتباط با جنس مخالف به قصد ازدواج، خارج از ضوابط و هنجارها باشد و یا تحت نظارت والدین و سرپرست نباشد، احتمال روبرو شدن با یک آسیب روانی - عاطفی بسیار خواهد بود و شما نسبت به این موارد توجه کافی داشته باشید. در حال حاضر ما شاهد بروز اختلالاتی همچون افسردگی و اختلالات خلقی و در موارد متعددی اضطراب در میان دخترانی هستیم که خود را بر سر راه پسران قرار داده و موفق به ازدواج کردن نشده‌اند. شما نیز قصد ادامه روابطی را دارید که ممکن است!! به ازدواج منجر گردد و دربارة ان اطمینان لازم را ندارید.
برقراری و تداوم یک رابطه با این گمان که به ازدواج ختم گردد، معمولاً برای دختران آسیب زا است و نیازی به استخاره ندارد. در واقع، استخاره به عنوان یک عمل هنگامی مجال می‌یابد - که ما در بین دو عمل که هر دو منطقی، بجا و مشروع هستند - سرگردان و متحیر باشیم و هر دو مناسب باشند، اما در موردی که شما یا روانشناسان بر اساس تجارب احتمال خطر و ضرر را می‌دهند، استخاره نمودن فاقد وجاهت و معنا خواهد بود و امری است ناپسند.
در حقیقت ما برای ازدواج به چیزی فراتر از استخاره نیازمندیم و باید به یک اطمینان نسبی دست یابیم که زندگی مشترک آینده ما از ثبات و کارآمدی لازم برخوردار خواهد بود و همسر آیندة ما فردی مسؤولیت پذیر و دارای شرایط مناسب خواهد بود. در جایی که خدواند متعال عقل را به عنوان رسول باطنی در درون انسان به ودیعه نهاده است تا مسایل کلان خود را رسیدگی نموده و برطرف نماید، ما نمی‌توانیم و نباید سرنوشت خودمان را به اتفاق و شانس بسپاریم که کدام صفحه بیاید و سرنوشت ما را رقم بزند.
به هر حال نباید فراموش نمود که عشق به تنهایی برای زندگی مشترک کافی نیست و باید تمام جنبه‌های مهم را هم در نظر گرفت. البته گو اینکه شما در وضعیت نامناسب‌تری نیز قرار دارید و تنها با یک عشق یک سویه به قصد ازدواج روبرو هستیم که شما تلاش دارید تا آن را به یک ارتباط عاطفی دوسویه تبدیل نمایید. اما این راه نیز مخاطرات خاص خود را داراست و نمی تواند برای شما منشاء شادکامی و خرسندی باشد.
روابطی که خارج از چارچوب عرف و شرع برقرار می‌شود واقعاً از تضمین لازم برخوردار نیستند. در این قبیل روابط ما بارها شاهد بوده‌ایم که حتی در صورت موفقیت و رسیدن به وصال یک دیگر، نهایتاً راه تردید، شک و ابهام در وضعیت همسر همچنان ادامه دارد، این دسته از همسران معمولاً نسبت به همسر خود مشکوک هستند که آیا نسبت به آنان وفادار خواهد ماند یا آنکه می‌تواند همچون سابق مرتکب خطا شود. در مواردی بی شمار با این مسأله روبرو هستیم که مرد به زن می گوید که «من چگونه مطمئن باشم که هنگام نبودن در خانه تو مانند سابق که به والدین خودت خیانت می کردی و با من بودی، همین کار را با من انجام ندهی؟». عکس این مطلب در خصوص زنان نیز وجود دارد و آنها نگران هستند که همسرانشان با شخصی دیگر ارتباط خارج از تعهدات زناشویی برقرار نسازد.
اگر مقصود از رابطه، برقراری روابط احساسی است که کاملاً ناروا بوده و می‌تواند به وابستگی منجر گردد که شدیداً باید از آن پرهیز نمود. این قبیل روابط هرگز دارای تضمین نیستند و تنها می توانند آسیب روانی را از جهات متعدد به دختران وارد نمایند. نحوه ورود دختران به روابط با نحوة ورود پسران به این گونه روابط کاملاً متفاوت است و دختران بیشتر با آسیب روبرو می‌شوند؛ چون سریعاً وابسته می‌شوند و نمی‌توانند با جدایی و ناکامی کنار آیند.
اما بی‌تردید یک رابطه به منظور آشنایی تحت نظارت والدین آن هم به صورت محدود با رعایت محدوده شرع و هنجارها می‌تواند به شناخت بیشتر و اتخاذ یک تصمیم منطقی به شما کمک کند.