به ما گفته شده که امام حسین ع به دست شمر به شهادت رسیده است اما شاید شبهه ای وجود داشته باشد توضیح بیشتر دهید لطفاحداکثرتاپنجشنبه یاجمعه پاسخ رابه من برسانید.

پرسشگر محترم با سلام وتشكر از ارتباط با اين مركز.
تاریخ نگاران درباره قاتل امام حسین (ع) اختلاف نظر دارند (1) . اختلاف ناشی از آن است که معمولاً مسایل تاریخی از جمله حوادث در جنگ‌ها و قیام‌ها از شفافیت برخوردار نیست؛ زیرا در جنگ‌ها افراد و عوامل متعددی در قتل فرماندهان و سربازان تأثیر گذارند، از این رو تشخیص این که قاتل فلان فرمانده، فلان شخص است، مشکل می‌باشد. در خصوص قاتل امام حسین (ع) نیز ابهام وجود دارد که قاتل او چه کسی و یا چه کسانی بوده­اند؛ زیرا در قتل آن امام همام افراد و عوامل زیادی نقش داشته­اند؛ همه کسانی که به امام حسین (ع) خیانت کردند، مانند مردم کوفه، فرماندهان و سربازان دشمن و حکومت تأثیر گذار بودند، زیرا آنان زمینه قتل امام را فراهم می کردند . عده­ای بدن مطهر امام را تیر باران کرده و عده­ای بدن امام را مجروح نمودند (2) . هر کدام به نوعی قاتل امام حسین (ع) محسوب می‌شوند؛ ولی مورخان قاتلان اصلی امام حسین (ع) را شش نفر ذکر کرده­اند. مرحوم شیخ عباس قمی به نقل از تذکره ابن جوزی می­نویسد: "... در قاتل امام حسین (ع) اختلاف کرده­اند، به چند قول؛
قول اوّل آن که "سنان بن انس نخعی" قاتل بود؛
دوم: حصین بن نمیر، که تیر افکند بر وی، آن گاه از اسب فرود آمد و سر او برید و بر گردن اسب خویش آویخت...
سوم: مهاجر بن اوس تمیمی؛
چهارم: کثیربن عبدالله شعبی؛
پنجم: شمربن ذی الجوشن". (3)
مرحوم شیخ عباس قمی می­افزاید: قول ششم آن است که قاتل امام حسین (ع) خولی بن یزید اصبحی است.
چون شمر فرمانده پیاده نظام بود و افراد دیگر به دستور او کارها را انجام می دادند ، شمر به عنوان قاتل ان حضرت ، مشهور تر است . در زیارت معروف به ناحیه مقدسه (منسوب به املم زمان عج ) ، شمر به عنوان قاتل ان حضرت معرفی شده است
بر اساس عدم شفافیت متون تاریخی است که هر گاه مورخان به بیان قاتل امام حسین (ع) می­پردازند، افراد مذکور رااز از قاتلان امام حسین (ع) یاد می­کنند.

پی‌نوشت‌ها:
1. دمع السّجوم، ص 391 و 229 ، ذوی القربی ،1378 ،چاپ اول ،ترجمه نفس المهموم ، شیخ عباس قمی ، ،مترجم ابو الحسن شعرانی .
2. مقتل الحسین مقرم، ص 281 - 285؛ اعیان الشیعه، ج 2، ص 434 ـ 435 ، سید محسن امین،
،بیروت ،دار التعارف للمطبوعات ،1418 ه ق ،چاپ پنجم ، تحقیق سید حسن امین .
3.دمع السّجوم (ترجمة نفس المهموم)، ص 391.