پرسشگر گرامی با سلام سپاس از ارتباط تان با این مرکز
بعد از گذشتن زمان یک نماز چهار رکعتی برای غیر مسافر (و برای مسافر بعد از گذشتن زمان یک نماز دو رکعتی) از اذان ظهر ، اول وقت نماز عصر آغاز می شود و تا هنگام غروب آفتاب ادامه دارد.(1)
وقت نماز عشا بعد از گذشتن زمان یک نماز سه رکعتی از غروب آفتاب آغاز می شود و تا نیمه شب ادامه دارد.(2)
هر گاه انسان عمداً نماز عشا را تا نصف شب نخواند ،وقت آن گذشته و بايد قضا كند، امّا اگر به واسطه عذرى نخوانده باشد، بايد تا قبل از نماز صبح به جا آورد و نماز او ادا است.(3)
برای محاسبه نصف شب بنابر احتیاط از اول غروب آفتاب تا اذان صبح محاسبه می شوند . وسط این زمان ، نیمه شب می باشد.(4)
اگر منظور شما وقت فضیلت نماز عصر و نماز عشا باشد،نماز هرچه نزدیک تر به اول وقت خوانده شود، بهتر است.
وقت فضیلت نماز صبح از اذان صبح تا بیست و یک دقیقه بعد از اذان صبح ادامه دارد. وقت فضیلت نماز ظهر از اذان ظهر تا یک ساعت و چهل دقیقه ادامه دارد. وقت فضیلت نماز عصر دو ساعت و پنجاه دقیقه بعد از اذان ظهر شروع می شود و چهل و دو دقیقه ادامه دارد. وقت فضیلت اذان مغرب پنجاه و یک دقیقه ادامه دارد. وقت فضیلت نماز عشا پنجاه و یک دقیقه بعد از اذان مغرب شروع می شود و سه ساعت و ده دقیقه ادامه دارد.(5)
پی نوشت ها :
1. آیت الله مکارم ، توضیح المسایل ، م672.
2. همان ، م676.
3. همان ،م680.
4. همان،م679.
5. نرم افزار نجومی آیت الله سیستانی.