با سلام
ایا سود بانکی حلال است؟
تعاونی ثامن الائمه با درصدی بیشتری نسبت به بقیه بانکها سود میدهد.
بسیاری از مجتهد ها سود بانکی را حرام میدانند.این در حالیست که موسس این تعاونی ادعا میکنند که کاملا حلال است.
ایا واقعا حلال است؟مرجع تقلید ایت الله سیستانی است.
با تشکر

پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان با این مرکز
در صورتی که بانک دولتی و یا مشترک بین مردم و دولت باشد، اگر پرداخت سود بر اساس معامله ای باشد که به حسب موازین فقهی و شرعی صحیح باشد و احتمال عمل به آن در حق بانک ها داده شود، گرفتن سود اشکال ندارد. استفاده از آن جایز است، مانند سایر معاملات مشروعی که با اموال دولتی صورت می گیرد. (1)
با رعایت شرایط بالا آیت الله سیستانی اجازه می دهند که سود معاملاتی که با بانک انجام داده اید ، بگیرید.
از بانک های خصوصی هم می شود سود گرفت. البته با رعایت شرایطی که در بالا ذکر شد . با توجه به این که مالکان بانک های خصوصی مشخص است، کار کردن با آن بانک ها آسان تر و اشکالات شرعی آن کمتر است.
برای اطلاع از جزییات معاملات بانکی می توانید از مسئولان بانک سوال کنید . در مورد تعاونی مذکور هم اگر تعاونی طبق مقررات بانک ها عمل کند، اشکالی نخواهد داشت .
پی نوشت :
1. سایت آیت الله سیستانی ، بخش استفتائات ، واژه بانک.