پرسشگر گرامی با سلام و تشکر و تسلیت ایام عزای امام حسین (ع)
پرسشگر گرامی! اگر آهنگ و موسیقی که از نواختن گیتار به وجود می آید، آهنگی باشد که مخصوص مجالس لهو و لعب است(مجالسی که برای عیاشی و گناه و هوسرانی و بی بند باری تشکیل می شود) استفاده از گیتار و همچنین گوش دادن به آن موسیقی اشکال دارد و حرام است.(1)
همچنین اگر گیتار از آلاتی باشد که همیشه و یا غالبا از آن در موسیقی های حرام استفاده می شود ، نواختن آن مطلقا اشکال دارد ،هر چند که موسیقی آن حرام نباشد.(2)
بنابراین استفاده از آلات مشترک در صورتی موسیقی آن حرام باشد، اشکال دارد. استفاده از آلات مختص مطلقا اشکال دارد.
تشخیص اینکه کدام موسیقی جزء موسیقی های حرام می باشد و همچنین تشخیص اینکه الان گیتار جزء وسیله هایی است که دائما و یا غالبا در موسیقی حرام استفاده می شود یا نه، به عهده خود مکلف می باشد. (3)
لطفا هرگاه سوال شرعی می پرسید ،نام مرجع تقلید خود را ذکر کنید تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهیم .
پی نوشت ها:
1. آیت الله خامنه ای ، رساله اجوبه استفتائات ، س 1144.
2. همان ، س 1165.
3. همان ، س 1128.