سلام من هميشه دچار شك و ترديد هستم كه اب مني چه خصوصياتي دارند و اين دو اب در چه مواقعي از بدن خارج مي شوند و اگر كسي شك كند كه اب خارج شده از بدن او مني است يا نه حكمش چيست و فرق و تفاوت اين دو اب با هم چيست

پرسشگر گرامی با سلام و تشکر و تسلیت ایام عزای امام حسین (ع)
تا وقتى كه انسان يقين پيدا نكرده كه آنچه خارج شده، منى است، غسل واجب نمى‏شود . خروج منى در مردان سه علامت دارد:
الف) از روى شهوت و ارضای غريزه باشد.
ب ) با فشار و جستن بيرون آيد.
ج ) هنگام بيرون آمدن، بدن سست شود.(1)
چنانچه در هنگام جستن مايع مذكور بدن سست نشود و همراه با شهوت نباشد ، حكم منى را ندارد.
خروج منی در زنان نیز در صورتی است که در اوج لذت شهوی باشند و مایعی از آنان خارج شود . بعد از خروج، احساس ارضای همراه با کمی بی حالی و رخوت نمایند .
هرگاه مرد یا زنی با شرایط و علایم ذکر شده ،جنب شد، باید برای نماز و سایر اعمالی که شرط آن ها طهارت است، غسل جنابت انجام دهد.
آب هايى كه از انسان خارج مى‏شود ،به غير از بول و مني عبارتند از: مذى، ودى و وذى.
مذى؛ آبى است كه كمى لزج و چسبنده است . بعد از شوخى و تحريکات جنسي و بازى با همسر و مانند آن خارج مى‏شود .این مایع پاك است و غسل و وضو را باطل نمى‏كند. مذی شبیه منی است، ولی شرایطی که برای منی گفتیم ندارد .هرگاه مایعی بیرون آمد و شک دارید که منی است یا مذی است ،غسل واجب نیست و پاک است .(2)
پی نوشت ها:
1 . آیت الله صافی ، توضيح المسائل ، مسئله 352 .
2 .همان ، م 352و 74.