با عرض سلام و خسته نباشید
چند ماهی است که روزهای طلایی تخمک گذاری با قمر در عقرب تداخل پیدا کرده است و شانس باردار شدن به میزان زیادی کاهش یافته است . آیا می توان به قمر در عقرب اهمیتی نداد ؟

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با این مرکز.
در اصطلاح نجوم هنگامي كه ماه در سير و حركت خود در برج عقرب قرار گرفت، گفته مي شود كه "قمر در عقرب" است.
عقرب يكي از صورت‏هاي فلكي است كه ستارگان زيادي دارد. وقتي كه ماه در مقابل اين صورت فلكي قرار بگيرد، تاثيرات آن روي زمين با ساير اوقات متفاوت است . در علم هيئت احكامي در خصوص اين وقت ذكر شده است. در بعضي از روايات از انجام برخي كارها (مثل ازدواج و خواندن خطبه عقد، آمیزش جنسی و معامله) نهي شده است.
به نظر مي‏رسد مقصود از كراهت ازدواج در اين ايام خصوص آميزش جنسی باشد. در هر حال به حسب آنچه در روايات و كلمات فقها آمده ،ازدواج در زماني كه قمر در عقرب است، مكروه است.
البته يافتن فلسفه اين توصيه نيازمند زمان و تحقيقات بيش تري است؛ ولي به اجمال مي‏توان گفت ممكن است در زمان قرار گرفتن قمر در برج عقرب، تشعشعاتي از ماه ساطع گردد كه براي نطفه و جنين مضر باشد.
منجماني كه به نجوم احكامي قائل بوده اند ، ساعاتي را كه قمر در عقرب است، نحس مي دانند . انجام برخي كارها را در اين وقت جايز نمي دانند. البته آن احكامي كه در علم هيئت ذكر شده، خیلی قابل اعتماد نيست.
در مورد "سعد و نحس" ساعات و روزها و شب ها در برخي روايات اشاراتي شده ، از جمله در روايتي از علي(ع) نقل شده كه مسافرت و ازدواج كردن در هنگامي كه ماه در برج عقرب باشد، مكروه است، ليكن صدور اين روايات از ائمه معصومين روشن و قطعي نيست.
بر فرض ثبوت، به دسته ديگري از روايات كه مي فرمايند: "نحوست ايام و ليالي را با دادن صدقه از خود دور كنيد" تمسك بجوييد . بي دغدغه خاطر، به كاري كه با تدبير برنامه ريزي كرده ايد، اقدام نماييد.
رواياتي از معصومان(ع) نقل شده كه به شدت با اخبار منجمان يا كاهنان مقابله شده است. علي(ع) در پاسخ فردي كه از طريق علم نجوم توصيه كرده بود كه الان به سمت نهروان جهت دفع شرارت خوارج حركت نكن، زيرا ساعتي است كه ميمنت ندارد و نحس است، فرمود:
"فمن صدّقك بهذا فقد كذّب القرآن؛ هر كس با اين تو را تأييد كند و به گفته ات اعتماد نمايد، قرآن را تكذيب نموده است".
بنابراين امور زندگي را با تدبير و آينده نگري، توكل به خدا و دعا و صدقه بايد دنبال نمود و به هدف رسيد.
مطالبي كه در تقويم‏هاي نجومي در ارتباط با سعد و نحس بودن روزها به جهت قرآن و يا مقابله و يا حالات ديگر سيارات آمده ، به جز قمر در عقرب كه در روايات آمده است، دليلي بر آن نداريم.
همچنين آيه 19 سوره قمر و 16 سوره فصلت روزهايي كه عذاب بر قوم عاد نازل شده ، به عنوان روزهاي نحس آمده ، ولي در اين كه مراد از نحس بودن روزها در اين آيات و روايات چيست ، بحث‏ها و نظريات مختلفي وجود دارد:
برخي معتقدند بعضي روزها واقعاً نحس‏اند ، ولي نحس بودن آن با توكل بر خداوند، صدقه و توسل به خداوند و مقربان درگاه او بر طرف مي‏شود . وظيفه ما انجام اين اعمال است، نه رعايت سعد و نحس بودن ساعات.
در برابر اين نظريه برخي معتقدند سعد و نحس بودن برخي ايام واقعي نيست، بلكه به جهت حوادثي است كه در اين روزها اتفاق افتاده و يا به جهت فال بد زدن مردم به اين روزها و نحس دانستن آن از سوي مردم مي‏باشد . ممكن است نحس دانستن در نفس‏هاي ضعيف مؤثر واقع شود . اثر نفساني و دل چركين شدن موجب بروز حوادثي براي انسان شود . به همين جهت در روايات به جهت بر طرف شدن اين حالت نفساني به ما دستور داده شده صدقه بدهيم و يا دعا بخوانيم. برخي روايات هم مي‏تواند مؤيد اين نظريه باشد.
در هر صورت توكل بر خداوند، دادن صدقه و خواندن دعاهاي وارده، اثر نحس بودن را بر طرف مي‏كند.
به هر صورت برای حل مشکل به وجود آمده توصیه می شود :
1. از آن جا که احکام الهی بی حکمت نیست و بر اساس مصالح واقعی بر بندگان صادر شده ، از این رو علت کراهت آمیزش جنسی در قمر در عقرب ممکن است تأثیرات بد آن روی جنین باشد ، بهتر است مدتی صبر کنید تا زمانی که تخمک گذاری در این گونه مواقع قرار نگیرد.
2. از آن جا که اسپرم مرد توانایی دارد که در داخل رحم تا 72 ساعت به حیات خود ادامه دهد، می توانید قبل یا بعد از روزهای قمر در عقرب با همسر خود آمیزش نمایید تا اگر زمینه آن فراهم باشد، نطفه تشکیل شود.
3. با پزشک زنان و زایمان مشورت کنید که در صورت بی خطر بودن با مصرف قرص های ضد بارداری، چرخه عادت ماهانه خود را تغییر دهید، به گونه ای که در ماه های بعد، تخمک گذاری در زمانی واقع شود که با ایام قمر در عقرب تداخل نداشته باشد.
4. همان طوری که در برخی از روایات به آن اشاره شده است، با توكل بر خداوند، دادن صدقه، خواندن دعاهاي وارده، اثر نحس بودن این ایام را برطرف كنید.
5. با تماس با مرکز ملی 09640 و ارتباط با بخش قرآن و حدیث زمان های ورود و خروج قمر در عقرب را با دقت بیش تری پیگیر شوید .موفق باشید.