پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
این دعا بخشی ازفقره 18 دعاء مکارم الاخلاق حضرت امام سجاد (علیه السلام) که در کتاب شریف صحیفه سجادیه آمده است. اَللّهُمَّ وَ اَنطِقنی بِالهُدی، وَ اَلهِمنِی التَّقوی (خدایا! به هدایت، گویایم کن و تقوا را به من الهام فرما)
يعني خدايا ما را به هدايت گويا کن که سخنم هدايتگر خلق تو باشد . تقواي در عمل و گفتار و روح و روان را به من الهام کن تا بدانم اقتضاي تقوا چيست . بدان متمايل گردم و بدان سو روم.
در رياض السالکين که شرح ارزشمندي بر صحيفه سجاديه است آمده:
منظور از "هدي" در اين جا "حجت و برهان" است زيرا قرينه "انطقني" دلالت دارد که هدايت در نطق و بيان مي باشد . پس هدايت بياني يعني خدايا! مرا به هدايت گويا کن . سخنم را سبب هدايت قرار ده.
"الهام" يعني خدا در روح و ضمير فرد، هدايت و عشق به حق و عشق به اعمال صالح و گرايش به خوبي و نفرت و فرار از بدي را بيندازد. تقوا يعني حرکت در مسير رضاي خدا يعني انجام واجبات و ترک محرمات و اعتقاد به باورهاي حق و نفرت از باورهاي باطل .
"الهام تقوا" يعني گرايش به حق و نفرت از باطل در همه چهره هايش را به قلبم بينداز. حق و باطل را در همه چهره هايش به من بنمايان . مرا به حق متمايل و از باطل گريزان ساز.(1)
پي نوشت :
1. رياض السالکين،ج3،ص384-385.