با سلام من مردی هستم 32 ساله با یک فرزند 3 ساله مدت یک سال است که از همسرم جدا شدم با خانمی آشنا شدم که 2 فرزند دارد و شوهرش حدود یک سال است که آنها را به حال خود رها کرده و این خانم به تازگی از شوهرش جدا شده است. تصمیم گرفتیم که با هم ازدواج کنیم. ما باهم یک عقد موقت 3 ماهه خوانده ایم تا پایان زمان عده تا بعد از آن عقد دائم خوانده شود. می دانم که اگر قبل از پایان زمان عده با هم همخوابی داشته باشیم این زن به من حرام میشود و حق ازدواج با او را ندارم اما با کمال شرمندگی من فقط در حد لمس کردن بدن و بوسیدن در کنار این خانم بوده ام نگرانم که آیا این عمل باعث حرام شدن دائم این زن به من خواهد شد یا نه در حالی که هیچ گونه دخولی صورت نگرفته. خواهشمندم هرچه سریعتر پاسخ این سوال را به من بدهید که شدیدا از این که این خانم بر من حرام شود نگرانم

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباط تان با اين مرکز.
نه تنها نزديکي در زمان عده اشکال دارد. بلکه عقد(دايم يا موقت) هم در زمان عده اشکال دارد.
در صورتي که مرد و يا زن بدانند که عقد در زمان عده باطل و حرام است و اين کار را انجام بدهند ، عقدشان باطل است و به يکديگر حرام ابدي مي شوند.
اما اگر هيچ کدام ندانند که عقد در زمان عده حرام است و با هم عقد کنند، عقدشان باطل است، ولي در صورتي که نزديکي نکرده باشند، به هم حرام ابد نمي شوند .
بعد از پايان عده مي توانند با هم ازدواج کنند .(1)
پي نوشت :
1. آيه الله سيستاني ، توضيح المسائل ، م 2360 .