با سلام و احترام

اینجانب خانه خود را در زمین وقفی ساخته ام که معروف است به اوقاف حاج باقری و عده ای عقیده دارند که این وقف از وقف امام حسینی بهتر است و عده دیگر عقیده دارند وقف امام حسینی بهتر است لطفا بفرمائید ایا زمین های وقفی به طور کل مسئله دار است یا خیر؟

دو: ما هر شش سال یکبار اجاره زمین خود را تمدید می کنیم و طبق برگ اجاره نامه گفته شده است در پایان هر سال باید اجاره یکسال گذشته را پرداخت کنیم اما اکثریت بعد از پایان مدت شش سال و در زمان تمدید اجاره نامه مبلغ اجاره شش سال را به یکباره پرداخت می کنند می خواستم بدانم اگر ما اجاره زمین خود را بعد از پایان شش سال و در زمان تمدید مجدد اجاره پرداخت کنیم از نظر شرعی اشکال دارد یا خیر؟

و اگر ما اجاره شش سال را در زمان تمدید اجاره یکباره پرداخت کنیم نماز و روزه ما با مشکل مواجع نمی شود؟

چون حتی مسئولین دفتر حاج باقری هم می گویند احتیاجی نیست مبلغ اجاره را هر سال بپردازی و می توانی یکباره در پایان دوره شش سال پرداخت کرد.

با تشکر

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباط تان با اين مرکز.
1-اجاره کردن زمين وقف از متولي وقف اشکال ندارد. اگر منظور تان از مسئله دار بودن زمين وقف چيز ديگري است ، روشن تر سوال کنيد تا پاسخ داده شود.
2-اگر طبق برگ اجاره نامه بايد در پايان هر سال اجاره يک سال گذشته را پرداخت کنيد و واقف آن را تعيين و مشخص کرده است ، نمي توانيد برخلاف وقف عمل کنيد. اما اگر واقف معين نکرده، متوليان وقف اگر دادن اجاره 6سال به طور يک جا را اجازه مي دهند، اشکالي ندارد . مي توانيد هر 6 سال اجاره را پرداخت نماييد.(1)
در مورد نماز نيز بستگي به نوع وقف دارد، اگر به گونه‏اي باشد كه براي شخصي که اجاره را به اين صورت مي دهد. جايزالتصرف نباشد و يا از موقوف عليهم اجازه نداشته باشد، نماز در آن مکان تصرف غصبي است و باطل مي‏باشد.(2)
گرفتن روزه در چنين مکاني اشکال ندارد.
پي نوشت ها:
1.تحرير الوسيله؛کتاب الوقف؛م 83.
2.عروة‏الوثقي،مكان مصلي؛ مسأله 16 .