با سلام . طريقه ي خواندن نماز شب رو بلد نيستم ،چندين بار هم به مفاتيح الجنان و ديگر كتب مراجعه كرده ام ولي نتيجه اي نداشته است. لطفا در صورت امكان توضيحات شفاف تر را بفرستيد . با تشكر

پرسش:طريقه ي خواندن نماز شب رو بلد نيستم ،چندين بار هم به مفاتيح الجنان و ديگر كتب مراجعه كرده ام ولي نتيجه اي نداشته است. لطفا در صورت امكان توضيحات شفاف تر را بفرستيد . با تشكر

پاسخ: با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
نماز شب 11 ركعت است و وقتش از نيمه شب است تا اذان صبح مي­باشد.. 8 ركعت به نيت نافله شب به صورت 4 تا دو ركعتى مانند نماز صبح خوانده مى‏شود و 2 ركعت به عنوان نماز شفع مانند نماز صبح و يك ركعت به نيت نماز وتر خوانده مى‏شود. در نماز وتر بعد از خواندن سوره حمد، 3 مرتبه سوره قل هو الله احد و يك مرتبه قل اعوذ برب الناس و يك مرتبه قل اعوذ برب الفلق خوانده مى‏شود، سپس قنوت مي گيريد و در قنوت 40 مؤمن يا مؤمنه را دعا مي­كنيد و بعد 70 مرتبه استغفر الله ربى و اتوب اليه مى‏گوييد و سپس 300 مرتبه( العفو)گفته مى‏شود، بعد ركوع و سجده‏ها و تشهد و سلام را به جا مى‏آوريد.(1)
اين ها مستحبات است و مي توان بعد از حمد فقط يک قل هو الله خواند وخواندن حمد تنهاهم کافي است. و دعا به 40 مومن و 300 العفو هم مستحب است و در صورت مشکل بودن يا نبودن وقت مي توان انجام نداد.
پي نوشت :
1. آيه الله مکارم ، توضيح المسائل ، م 702 و703 .