آیا رقص زنان حرام است یا نه

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
نظر مراجع معظم تقليد در مورد رقص چنين است:
1- آيت اللَّه بهجت و آيت اللَّه اراكى(ره) رقصيدن زن در مجالس زنان و حتى براى شوهر را جايز نمى دانند.
2- حضرت امام خميني(ره) وآيت الله مکارم و آيت اللَّه فاضل(ره) و آيت الله شبيري زنجاني رقص زن را فقط براى همسر خود جايز مى دانند و در غير آن جايز نمى دانند، اعم از مجلس عقد و عروسى و يا مولودى‏ها.(1)
3- آيت الله خويي و آيت اللَّه تبريزى(2) و آيت اللَّه خامنه‏اى(3) و آيت الله صانعي (4) رقص را (چه براي خود وچه براي همسر وچه در مجالسي که مختلط نباشد مثلا مرد براي مردها و زن براي زن ها )حرام نمى دانند، مگر اينکه مستلزم حرامى باشد. مثلا با موسيقي حرام همراه باشد ، يا در جلوي نامحرم صورت گيرد يا شهوت را تحريک کند .
سوال از آيت الله مکارم : آيا رقص در مجالس عروسى، مخصوصاً مجالس زنانه، جايز است؟
جواب: رقص منشأ فساد است و اشكال دارد، خواه رقص زن براى زن، يا مرد براى مرد، و يا زنان براى مردان باشد؛ ولى رقص زن براى همسرش اشكال ندارد.(5)
پي نوشت ها :
1. سيد مسعود معصومى، احكام روابط زن و مرد، ص 138.
2.آيت الله تبريزي، استفتاآت ،س1042. و صراط النجاه ،سوال 1019 و 1020.
3. آيت الله خامنه اي، استفتاآت ،س 1170.
4 آيت الله صانعي، مجمع المسائل، ج1 ،س 960.
5.آيت الله مکارم، احکام بانوان، سوال 744.