در خصوص حرمت تریاک چرا مراجع حکمی صادر نکرده اند؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
همه مراجع مواد مخدر(ترياك، هروئين،‌كراك و...) را حرام کرده اند.
در فتواي مراجع آمده است:
استعمال مواد مخدر يكى از محرمات است كه ادله مختلف شرعي بر حرمت قطعى آن دلالت دارد . بر همه مسلمانان واجب است كه از اين مواد پليد پرهيز و اجتناب كنند.فرزندان و بستگان و آشنايان خود را از آن ها شديداً بر حذر دارند . هركس هر گونه كمكى به كشت و تهيه و حمل و نقل و پخش اين مواد كند، مشمول مجازات الهى خواهد بود . هرگونه درآمدى از آن حاصل شود، حرام و نامشروع است. (1)
مقام معظم رهبرى :
غرق كردن نسل جوان در فسادهاى گوناگون و اعتياد به مواد مخدر و مسكر آور يك سياست پياده شده استعمار و استكبار است .
بسياري از مراجع ديگر نيز حکم به حرمت آن داده اند.(2)
بنابراين استفاده از مواد مخدر حرام است .
حتي بنا بر فتواي آيت الله مکارم شيرازي کشيدن سيگار حرام است .
به نظر مراجع معظم ديگر کشيدن سيگار اگر ضرر قابل ملاحظه‌اي داشته باشد، حرام است و گرنه حرام نيست(2).
پي‌نوشت‌ها:
1. آيت الله مکارم شيرازي، استفتاآت،ج3، س497.
2. آيت الله فاضل لنکراني، جامع المسائل، ج2، س943؛
آيت الله خامنه‌اي، استفتاآت، س 1403؛
آيت الله تبريزي، استفتائا ت، س2184؛
آ يت الله مکارم شيرازي، استفتاآت، ج3، س 493.