کفاره روزه ها به چه شکل محاسبه می شود؟و به کجا باید تحویل دهیم؟مرجع تقلید ما آقای مکارم شیرازی

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز.
کفاره روزه يعني کسي که عمدا روزه ماه مبارک رمضان را بدون عذر شرعي افطار کرده باشد. براي هر روز يا بايد دو ماه روزه بگيرد که 31 روز آن پي در پي باشد يا شصت فقير را سير كند يا به هر كدام يك مد كه تقريباً ده سير است،(750 گرم ) طعام از گندم يا جو يا آرد و مانند اين ها بدهيد، چنانچه اين مقدار برايش ممكن نباشد، هر مقداري که مي تواند به فقرا طعام بدهد، اگر هيچ قدرت بر طعام دادن فقير نداشته باشيد، بايد براي هر روز استغفار كند ،اگر چه مثلا يك مرتبه بگويد استغفرالله، (1)
اگر گرفتن شصت روز روزه براي شما ممکن نباشد ،مي توانيد به شصت نفر فقير طعام بدهيد يا براي هر فقير يک مد طعام (750 گرم گندم يا آرد ) بدهيد . مي توانيد پول شصت مد طعام را(به مبلغ سي هزار تومان براي يک روز روزه خواري عمدي) به دفتر مرجع تقليد خود بدهيد تا از طرف شما به شصت فقير طعام بدهد .
پي‌نوشت‌:
1. آيت الله مکارم شيرازي، توضيح المسائل، مسأله 1401.