با سلام پدرم در تاریخ 15/04/89 به رحمت خدا رفته است و عروسی یکی از برادرزاده هایم در تاریخ 15/05/89 یعنی دقیقا 30 روز بعد از فوت پدرم میباشد .که میخواهند برگزار کنند. میخواهم بدانم ما میتوانیم چهلم پدرم را در24 روز پس از درگذشتش برگزار کنیم یعنی قبل از مراسم عروسی ؟ یا بهتر است همان سر وقتش که در ماه مبارک رمضان است برگزار شود . اصلا حکمت چهلم چیست؟ضمنا خدا بیامرز 6 فرزند داشت.

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز
برگزاري مراسم، سوم، هفتم و چهلم بر اساس سنتي است که در جامعه متعارف و معمول است . در روايات چيزي ذكر نشده است . در داده‌هاي مذهبي و ديني، مطلبي در اين رابطه، يافت نمي‌شود. ممکن است مراسم چهلم به خصوص متأثر از برپايي مراسم اربعين سالار شهيدان باشد.
آنچه در اسلام مهم است، انجام کارهاي نيک براي اموات و هديه کردن ثواب آن ها به روح ميّت است .اگر مراسم سوم و هفتم وچهلم هم رسم شده ، براي آن است که اين ها بهانه باشد براي رساندن کارهاي خير به صورت جمعي براي روح ميت يا ارواح اموات . در حقيقت حکمت مراسم هفتم و چهلم آن است که مراسم خيرات و احسان براي اموات باشند.(1)
بنابراين اگر کسي چهلم اصلا نگيرد يا جلو و عقب بيندازد، اشکال ندارد.
پي نوشت:
1. آيت الله بهجت، استفتائات، ج1، سؤال 1396.