سلام.من دختری 20ساله هستم .شنیده بودم که برای براورده شدن حاجت اگرآش فاطمه زهرا نذر کنمحتما جواب میگیرم ومن همینکار را کردم وخداراشکر جوابم را گرفتم.اما من برای چندمورد نذرکرده بودم که متاسفانه تعدادآن از ذهنم رفته است.ومیدانم که از2تا بیشترست اما دقیقا نمیدانم.حالاتکلیف من چیست؟2-آیا میتوانم مبلغی پول بازای پختن آش بدهم؟ چون پختن آن برایم مقدور نیست.3-مبلغی پول دریک جای زیارتی که خود نرفته ام نذرکرده بودم آیا میتوانم پول دریک جای زیارتی مورد دسترسم بیاندازم؟

پرسش 1:
دختري 20ساله هستم .شنيده بودم که براي برآورده شدن حاجت اگرآش فاطمه زهرا نذر کنم حتما جواب مي گيرم ومن همين کار را کردم وخداراشکر جوابم را گرفتم.اما من براي چندمورد نذرکرده بودم که متاسفانه تعدادآن از ذهنم رفته است.ومي دانم که از2تا بيش ترست اما دقيقا نمي دانم.حالاتکليف من چيست؟

پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
به چند مسئله توجه فرماييد :
1- نذرهايي که به ياد داريد و مي‌دانيد چه چيزهايي را نذر نموده‏ايد، به آن ها عمل کنيد.
2- نذرهايي که اصلاً شک داريد چنين نذرهايي نموده‏ايد يا نه، چيزي بر شما نيست و تکليفي نداريد.
3- اگر کلاً در تعداد نذرها شک داريد، مثلاً نمي‏دانيد سه نذر کرده‏ايد يا پنج تا، اکتفا به مقدار يقيني کافي است، يعني به سه نذر وفا کنيد کفايت مي‌کند. اما اگر مي دانيد که يک نذر کرده‏ايد، اما نمي‏دانيد که آيا نذر کرده‏ايد هزار تومان صدقه بدهيد و يا نذر کرده‏ايد گوسفند قرباني کنيد، بايد هر دو کار را انجام دهيد.(1)

پي‌نوشت‏:
1. استفتاي تلفني از دفتر مقام معظم رهبري در قم.

پرسش 2:
آيا مي توانم مبلغي پول بازاي پختن آش بدهم؟ چون پختن آن برايم مقدور نيست.

پاسخ:
در صورتى كه صيغه نذر را به صورت شرعى خوانده باشيد، مثلا گفته ايد (براي خدا نذر کردم که آش بپزم )تغيير دادن آن جايز نيست . بايد آش بپزيد و خيرات کنيد . اگر انجام نذر براي تان مقدور نيست، فعلا تکليفي نداريد .(1)

پي نوشت :
1. سوال از دفتر رهبري .
پرسش 3:
مبلغي پول دريک جاي زيارتي که خود نرفته ام نذرکرده بودم .آيا مي توانم پول دريک جاي زيارتي مورد دسترسم بياندازم؟

پاسخ:
در صورتى كه صيغه نذر را به صورت شرعى خوانده باشيد، مثلا گفته ايد (براي خدا نذر کردم که آش بپزم )تغيير دادن آن جايز نيست و بايد آش بپزيد يا اگر نذر کرده ايد مقداري پول دريک جاي زيارتي بياندازيد، نمي توانيد در زيارتگاه ديگر بياندازيد ، اگر خودتان نمي توانيد برويد ، مي توانيد
مبلغ را به همان زيارتگاه معين بفرستيد .(1)

پي نوشت :
1. سوال از دفتر رهبري .