اگر کسی خادم معتکفین باشد و بین مسجد و حیاط مسجد (محدوده ای که جزءمسجد حساب نمی شود) برای گرفتن غذا و وسایل پذیرایی تردّد کند آیا معتکف محسوب می شود و احکام آن را دارد یا خیر؟

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز
خادم معتکفين که قصد اعتکاف نکرده باشد و در مسجد به عنوان معتکف نمي ماند، بلکه بين مسجد و غير مسجد رفت و آمد دارد، معتکف حساب نمي شود.
اعتکاف شرايطي دارد، از جمله شرايط اعتکاف آن است که معتکف به صورت پيوسته در مسجد باشد . به جز موارد ضروري مانند وضو گرفتن و امثال آن از مسجد خارج نشود . کسي که به صورت ناپيوسته در مسجد باشد، براي اعتکاف کفايت نمي کند. (1)
بنابر بر اين خادم معتکفين شرايط اعتکاف را ندارد و معتکف حساب نمي شود و احکام معتکف را هم ندارد.
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم .
پي نوشت:
1. آيت الله مکارم شيرازي، استفتائات جديد، ج‏2، سؤال 480